5 romane thriller care te vor ține treaz/ă toată noaptea


Pentru unii cititori, o poveste de dragoste sau o carte de dezvoltare personală nu e de ajuns. Ei nu vor doar romantism sau evoluție spirituală, doar groază sau crimă adevărată. Ei nu citesc pentru un final fericit, lor le place să le fie ,,jucată” mintea când vine vorba de romane – păcăliți, încântați, bulversați, confuzi, continuă să deslușească intriga până la ultima pagină. Thrillerele psihologice oferă una dintre cele mai captivante experiențe de lectură posibile. Aceste romane sunt prădătorul, iar cititorii neajutorați – prada, captivi în starea lor de transpirație a palmelor și a minții. Iată 5 dintre dintre cele mai intense cărți de tip thriller, care o să te facă să treci prin toate stările posibile.

,,Pacienta tăcută” de Alex Michaelides

,,Pacienta tăcută se strecoară pe lângă tine ca o umbră intimidantă pe o stradă slab luminată’’ spune David Baldacci. Thrillerul psihologic urmărește povestea unui act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spate. Misterios și provocator, autorul te obligă să fii și detectiv, și psihoterapeut, astfel încât să nu lași cartea din mână, sub nicio formă.

,,Fata din tren” de Paula Hawkins

Rachel merge în fiecare dimineață cu același tren, urmărind ritualul unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată. Deși viața celor 2 i se pare perfectă, într-o zi totul se schimbă și Rachel are șansa să ia parte la viețile pe care le-a observat doar de pe margine. Romanul îți întoarce mintea pe toate părțile, până când ajungi să te întrebi ce este real și ce nu este, iar sentimentul de incertitudine e continuu. Te ține de la început în suspans, după rămâi fără respirație, în încercarea de a-ți menține pasul cu acțiunea.

,,Femeia de la fereastră” de A. J. Finn

După zece luni în care a bântuit ca o fantomă prin camerele vechii sale locuințe din New York, Anna Fox descoperă într-o seară un țipăt care rupe tăcerea, fiind martoră la ceva ce nimeni nu trebuia să vadă, iar acum e nevoită să facă tot ce poate pentru a afla adevărul despre ce s-a întâmplat în realitate. Cartea analizează mintea umană, provocând-o să-și înfrângă fricile, preconcepțiile și să-și vindece rănile. Cititorii spun că generează un suspans care evoluează lent, dar surprinzător în momentele în care adrenalina atinge cote maxime și în care sunt descoperite adevăruri dure, dar și probleme psihice severe, îmbinându-se nebunia cu frica.

,,În ape adânci” de Paula Hawkins

Jules se întoarce după câțiva ani în orașul natal pentru a investiga moartea suspectă a surorii sale, Nel. Deși nu există nicio scrisoare de adio, toate indiciile duc către sinucidere: s-a înecat în râul cunoscut drept ,,Bulboana Înecaților”. Misterele, secretele, mecanismele psihologice, vinovăția resimțită puternic și pasată de la unul la altul o să te facă să te gândești, să analizezi, să observi și să ajungi la un final pe care nu-l aștepți nicio clipă.

,,Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Cu intrigă, inteligență și umor satiric, cartea prezintă transferul de putere de la psiholog la pacient, o zonă sensibilă care poate duce la inversarea rolurilor: medicul devine analizat, iar pacientul își poate manipula psihologul. Ernest Lash, un tânăr psihanalist, recurge în timpul ședințelor de terapie la metode experimentale, însă una dintre paciente nu este deloc ceea ce pare, aflându-se acolo ca să se răzbune. Cu cât se apropie mai mult de ea și își deschide sufletul, cu atât devine din ce în ce mai vulnerabil.

Prin urmare, dacă ai nevoie de o carte care să te revitalizeze și să te scoată din zona ta de confort, lasă-te purtat de povestea unui thrill psihologic: vârtejul de senzații, întorsături, reveniri, finale imprevizibile și personaje complexe.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu  toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Albu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Orașele umbrelor: curiozități și fapte interesante
Next Învață să învingi procrastinarea la un nou eveniment marca ARTICO
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + twenty =