450 de tineri din 37 de țări, printre care și Moldova, au participat la SMILE

fridays for future, schimbari climatice, #Climatestrike

În perioada 5-10 august, echipa Fridays For Future Moldova a participat în cadrul SMILE, un meeting reprezentat de peste 450 de tineri din 37 de țări la care a fost prezentă și Greta Thunberg. În cadrul meetingului, tinerii au elaborat „Declarația pentru climă de la Lausanne” în care se stipulează valorile, strategiile, cerințele și obiectivele de viitor a mișcării Fridays For Future. De asemenea, ei eu participat la diverse workshopuri, meetinguri cu oameni de știință, speakeri din domeniu și diferite dezbateri.
Pe 9 august, în incinta “la Place de Garre”, Lausanne, alături de comunitatea internațională, tinerii au cerut autorităților din întreaga lume acțiuni corespunzătoare pentru combaterea crizei de mediu și schimbărilor climatice tot mai evidente. Ei au cerut schimbări politice, de sistem și de atitudine și nu schimbări climatice. Tinerii își vor viitorul înapoi!
Fridays For Future este o mișcare care a început în august 2018, după ce Greta Thunberg, o activistă suedeză pentru climă și inițiatoarea mișcării în vârstă de 16 ani, a stat trei săptămâni în fața parlamentului suedez pentru a protesta împotriva lipsei de acțiune asupra crizei de mediu.
Pe 8 septembrie, Greta a decis să dea start unui val de proteste în fiecare vineri, în Suedia, până când autoritățile să cadă de acord să stabilească unele măsuri astfel încât toate procesele ce implică emiisiile de gaze cu efect de seră în conformitate cu acordul de la Paris adică în medie globală, să nu depășească 2’Celsius.
Hashtagurile #FridaysForFuture și #Climatestrike au devenit virale astefel s-au răspândit dând naștere mișcărilor Fridays For Future în peste 168 de țări din întreaga lume.
Fridays For Future Moldova este mișcarea non-violentă a tinerilor din Moldova care denunță comportamentul iresponsabil al autorităților care eșuează să facă față schimbărilor climatice.
Previous JOB//Rețeaua Națională LEADER este în căutarea unui contabil în echipa sa
Next Vino la un concert open air în inima capitalei, marca La La Play
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *