4 limbaje de programare de știut pentru a obține job-ul dorit


Dezvoltatorii de software, care cunosc o serie de limbi diferite, sunt foarte căutați, motiv pentru care este important să înveți cât mai multe limbaje de programare atunci când îți dorești o carieră în domeniu. 

Deci, care este cel mai bun limbaj de programare de învățat? Depinde foarte mult de poziția pe care o cauți. Nu numai că este important să ai diplomele potrivite, dar este și vital să ai experiență de lucru cu diferite limbi. Scrierea codului este o abilitate care necesită experiență practică. De obicei, programatorii petrec ore întregi scriind coduri de practică atât într-un mediu de lucru, cât și în timpul „orelor libere”. 

Găsirea unei diplome online în informatică 

Există mai multe opțiuni online de diplome în informatică, care merită luate în considerare dacă un cadru tradițional de clasă nu este ceea ce căutați.

Există și câteva cursuri special concepute pentru începători; aceste cursuri nu vă vor câștiga o diplomă în informatică, dar vă vor permite să explorați lumea codificării înainte de a vă angaja într-un program mai mare și mai scump.

Există literalmente sute de limbaje de programare pe care le puteți învăța și o mulțime de cursuri de codare online gratuite și la preț redus. Dacă doriți să obțineți unele abilități de bază fără să vă aprofundați direct într-un program de licență, veți găsi multe surse diferite derulând pe internet.

Cele mai căutate limbaje de programare: 

Java

Este cel mai popular limbaj de programare.  Java este folosit pe scară largă, este remarcat pentru securitatea sa și este adesea prezentat ca un limbaj „de uz general”.  Spre deosebire de alte limbaje de programare, comenzile Java pot fi scrise folosind limba engleză (alte limbi necesită coduri numerice). 

Java, limbajul de programare al anului 2015 | Cursuri programare Java si  cursuri Excel

Python

Combină simboluri (sau coduri) cu diverse cuvinte și comenzi în limba engleză. Programatorilor tind să le placă Python, deoarece este eficient, necesitând câteva linii de cod pentru a finaliza sarcini complexe. De ce să înveți Python? Python este, de asemenea, utilizat pe scară largă și este relativ simplu de învățat. În prezent, există o cerere mare pentru programatorii Python, deoarece este ușor de utilizat și simplist.

HTM

Acesta este probabil tipul de cod despre care ați auzit cel mai mult dacă ați început în lumea codificării. Pentru ce este folosit HTML? HTML este responsabil pentru majoritatea paginilor site-ului web. Acesta este codul de bază necesar pentru a crea o pagină de site. Ca atare, HTML este adesea primul tip de limbaj predat. HTML-ul este ușor de învățat și de exersat (doar creează un site web gratuit și mergi la muncă). Se poate spune că HTML este cel mai ușor limbaj de programare de învățat. 

SQL

Este limbajul pe care trebuie să-l știți dacă doriți să lucrați cu date. SQL permite programatorilor să extragă detalii specifice din baze de date mari folosind coduri specifice. Deoarece datele sunt o parte atât de esențială a lumii noastre de astăzi, programatorii SQL pot găsi poziții profitabile la companii mai mari.

Deoarece există sute de limbaje de programare, cea mai bună modalitate de a găsi un loc de muncă de dezvoltator de software este să determinați ce limbă (sau limbi) doriți să învățați. Dacă doriți să lucrați cu o companie mai mare din lumea datelor, SQL ar putea fi cea mai bună opțiune. Dacă doriți să creați site-uri web de bază, HTML este un loc bun pentru a începe.

Când vine vorba de programare, lumea este în continuă evoluție. Rămâneți la curent cu știrile de programare, abilitățile și dezvoltarea limbajelor, care vă vor ajuta să deveniți un programator mai bun.

Reporter Youth.md: Șchiopu Felicia

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrieți-vă clasa la un atelier gratuit din cadrul Academiei Minimest
Next Vrei să obții o bursă la Colegiul Europei? Participă la acest webinar și află detalii
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 9 =