4 fun facts despre Squid Game, care te vor uimi


Cea mai recentă serie originală a lui NETFLIX , Squid Game, a luat lumea prin asalt. De la difuzare, emisiunea coreeană Netflix a devenit cea mai de succes emisiune.

Squid Game spune povestea a 456 de persoane care participă la un misterios joc de supraviețuire pentru a câștiga. Jucătorii sunt însărcinați să concureze zilnic în jocurile tradiționale pentru copii cu consecințe mortale.

În ciuda faptului că mulți au ajuns să aprecieze spectacolul, există încă fapte uluitoare despre el despre care spectatorii ar putea să nu știe. Iată șase fapte interesante despre acest mini-serial.

1. Spectacolul a fost scris în 2008

Regizorul Hwang Dong-hyuk a dezvoltat inițial scenariul în 2008. Pe atunci, el avea planuri ca proiectul să fie un lungmetraj și îl numea inițial Round Six. „Am vrut să scriu o poveste care să fie o alegorie sau o fabulă despre societatea capitalistă modernă, ceva care descrie o concurență extremă.

„Oarecum seamănă cu competiția extremă a vieții. Dar am vrut să folosească genul de personaje pe care le-am întâlnit cu toții în viața reală.”

Cu toate acestea, scenariul inițial nu a fost bine primit de diverse companii de producție și actori coreeni consacrați. Mulți au considerat că este deranjant, chiar considerând că este „grotesc” și „nerealist”.

Din fericire, Sarandos a dat peste ea în 2019 și a produs-o ca un serial original Netflix. Iar restul este istorie.

2. Regizorul Hwang și-a pierdut dinții în realizarea spectacolului

Când Hwang scria scenariul, era adesea stresat din cauza situației sale financiare. De fapt, el ar fi pierdut șase dinți din cauza presiunii. Regizorul a scris singur întreaga serie – doar primele două episoade i-au luat șase luni.

Când a fost întrebat despre continuare, Hwang s-a grăbit să observe că nu vrea să lucreze la ea încă. Și atunci când o face, caută să angajeze o echipă de scriitori de personal și regizori care să-l ajute.

3. Numerele de telefon sunt reale

În spectacol, jucătorii sunt invitați să concureze de un bărbat care le înmânează o carte de vizită. Cartea de aur care are siglele companiei vine cu un număr pe ea.  Numărul afișat pe card este de fapt real. Doi proprietari ai numărului real au venit să-și exprime nemulțumirea în legătură cu această problemă.

Doi dintre ei, Kim Gil-young și un bărbat fără nume, au primit peste o mie de apeluri pe zi de la oameni care solicitau o invitație să se alăture jocului. Candidatul la președinție Huh Kyung-young a oferit chiar 100 de milioane de câștiguri pentru a cumpăra numărul

4.Jucătorul 240 a fost menit să fie băiat

Ji-yeong, personajul lui Lee Yoo-mi a devenit preferatul fanilor serialului. Cu toate acestea, Ji-yeong aproape că nu trebuia să apară. Director, Hwang plănuise inițial ca ea să fie un personaj masculin pe nume Ji Yong. Dar în timp ce modela personajele, Hwang și-a dat seama că personajele feminine ar putea aduce mai multă viață și persuasiune spectacolului.

Sper că acest articol ți-a stârnit curiozitatea. Pentru mai multă informație poți vizita site-ul nostru la Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 7 pași pentru o personalitate puternică
Next Incluziunea socială a tinerilor cu dizabilități promovată printr-o expoziție de fotografii
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =