10 rezoluții realizabile în 2021 care să îți transforme viața într-un mod pozitiv


După anul 2020, care a fost destul de stresant, mulți dintre noi s-ar putea simți oarecum indiferenți sau neinteresați de ceea ce ar urma în 2021. Desigur, ar fi mult mai ușor să petreci ziele în fața televizorului, dar simplul fapt de realizare a unei liste de dorințe, sau “rezoluții” pentru următorul an poate spori succesul atât în viața personală, cât si în cea profesională.

1. Construiți un buget mai bun.


Dacă există o rezoluție de Anul Nou care vă va ajuta cel mai mult pe termen lung, faceți promisiunea de a economisi mai mulți bani. Înainte de a te întoarce la birou, conturează un buget care funcționează pentru dvs. – și fă un plan pentru modul în care te vei ține de el. Aplicații precum Mint și You Need a Budget (YNAB) vă pot ajuta să faceți acest lucru cât mai usor.

2. Gătește câte un lucru nou în fiecare săptămână


Toată lumea vrea să mănânce mai sănătos în noul an, dar ar trebui să încercați să mâncați și alimente mai diverse. La urma urmei, varietatea este condimentul vieții. Anul acesta, alegeți o rețetă ușoară de cină pe care nu ați încercat-o niciodată cel puțin o dată pe săptămână. 

3. Citește mai multe cărți.


Ianuarie este perioada perfectă a anului pentru a începe o nouă carte. Rămâneți responsabil cu această rezoluție de Anul Nou deschizând un cont Goodreads și examinând fiecare carte pe care ați citit-o. Până anul viitor, veți avea mai multă claritatea despre cât de bine ați atins acest obiectiv.

4. Alăturați-vă unui club.


Începerea unui nou hobby este un lucru bun, dar aderarea la un club vă va ajuta să cunoașteți oameni noi în acest proces. Site-uri precum Meetup vă pot ajuta să găsiți un grup de persoane cu interese similare și puteți lucra la crearea de întâlniri digitale cu noi prieteni în acest proces.

5. Rezervați toate vizitele anuale la medic.


Deschideți-vă aplicația calendaristică și faceți-vă întâlnirile medicale pentru anul următor. Începeți cu doctorul dvs. de familie și întrebați ce examinări sunt necesare. Până la urmă, nu strică niciodată să fii la curent cu sănătatea persoanală, mai ales în timpuri de risc.

6. Luați în considerare terapia.

Cu toții ne bazăm pe prieteni și familie pentru sprijin, dar ar putea fi 2021 anul în care faceți un pas mai aproape de înțelegerea aprofundată a propriei sănătăți mentale? Nici nu trebuie să ieși din casă pentru a începe, iar unele dintre cele mai bune oferte digitale sunt absolut gratuite. Începeți prin a verifica câteva aplicații de pe telefonul dvs. chiar – dar dacă sunteți gata, contactați un furnizor de asistență medicală cel ami apropiat.

7. Donați haine vechi.


La revedere blugi prea strâmți. „Păstrarea hainelor mai mici ca motivație pentru a slăbi este o prostie”; spune Kit Yarrow, doctorat, psiholog la Universitatea Golden Gate, „și tinde să se întoarcă”. În plus, o faptă bună nu vă va costa nimic.

8. Explorează noi hobby-uri.


O altă duminică somnoroasă? Astăzi este ziua în care încercați mâncarea etiopiană, participați la o lecție de balet sau luați un curs de pictură – orice vă distrează. Când cercetătorii au urmărit 7.500 de persoane timp de 25 de ani; au descoperit că cei care s-au plâns de plictiseală majoră au de două ori mai multe șanse să moară din cauza bolilor de inimă.

9. Scrie-ți.


Când criticul tău interior își ia megafonul, notează cuvinte amabile pe care le-ai spune unui prieten aflat în aceeași situație. „Ne este atât de greu să canalizăm compasiunea pentru noi înșine”, spune dr. Emma Seppala. , al Stanford’s Center for Compassion and Altruism Research. „Scrierea lor simplifică schimbarea perspectivei.”

10. Faceți mai multe plimbări.


Chiar dacă nu poți urmări o nouă rutină de fitness; trebuie să te menții printr-o simplă plimbare prin cartier. Oamenii de stiință susțin că tinerii ar trebui să petreacă cât mai mult timp în mișcare în fiecare zi atât cât posibil; și unele activități fizice (chiar si mersul pe jos!) sunt mai bune decât nici unul.

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Experiența Mădălinei Gîlcă cu ASSIST: Schimb de experiență în SUA
Next Curs gratuit pentru profesori despre trucuri digitale esențiale
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply