54 de ore de muncă, 10 mentori, premii de valoare: Primul „Startup Weekend Women”, va avea loc în Chișinău

Startup Weekend Women Chișinău, USAID, Generator Hub, Fundația Est-Europeană în Moldova, startup

Startup Weekend Women invită tinerele și femeile să-și dezvolte ideile de afaceri timp de 54 de ore. Evenimentul va avea loc în zilele de 18-20 mai, la Generator Hub.

Competiția reprezintă un exercițiu practic atât pentru tinere, cât și pentru femei sau femei antreprenoare, care visează să-și lanseze sau să-și dezvolte alte idei de afaceri, în diferite domenii. Totodată, participanți la eveniment pot deveni și tinerii care doresc să capete experiență pentru a lansa un startup.

În cadrul concursului, participantele vor dezvolta proiecte de afaceri. Astfel, ele vor lucra în echipe şi vor avea oportunitatea să parcurgă întreg procesul de lansare a unei afaceri, de la generarea ideii până la dezvoltarea unui prototip, cu plan de marketing și model de business definit. Pe tot parcursul evenimentului participantele vor fi ghidate de mentori cu experienţă în lansarea și administrarea afacerilor.

Prima ediţie Startup Weekend Women Chișinău va fi precedată de trei evenimente care vor încuraja tinerele să își dezvolte ideile și să se lanseze în afaceri.

Primul eveniment de pe 24 aprilie, cu Natalia Morari, jurnalistă și antreprenoare, are titlul „Be you, be inspired!”. Va urma un „Ideation Workshop”, pe 1 mai, cu Alin Claudiu Apostu, antreprenor, managerul proiectului „Vreau să fiu Antreprenor”, iar, în ajunul marelui weekend, în data de 17 mai, Vera Budean, consultant în management și trainer, le va vorbi și va ajuta participantele să își dezvolte abilitațile de prezentare publică.

Ce este Startup Weekend Women Chișinău?

  • 54 de ore de muncă în care dezvoltatorii web, designerii, marketerii, managerii de produse și antreprenorii entuziaști se reunesc pentru a-și împărtăși ideile, pentru a munci în echipe la ideile lor de afaceri;
  •  10 mentori experimentați, deschiși să-și împărtășească experiența;
  •  premii de valoare pentru cele mai interesante și creative idei de startup-uri.

De ce trebuie să participi la acest eveniment?

  • ai oportunitatea timp de două zile să-ți testezi și să-ți dezvolți ideile, să obții experiențe noi, să experimentezi cu abordări inovative și ai oportunitatea de a găsi un partener pentru viitoarea ta afacere;
  • înveți lucruri noi si cunoști experți care să te ajute în dezvoltarea ideii;
  • ai parte de o atmosfera prietenoasă și foarte creativă.

Prin acest eveniment, Moldova a aderat la un concept internațional prin care își propune să dezvolte startup-urile create de femei.

Biletele la eveniment costă între 11 și 22 de dolari și pot fi cumpărate online.

Evenimentul este organizat de Generator Hub, cu susținerea rețelei globale Techstars. Partenerii și sponsorii acestui eveniment sunt: USAID, Efes Moldova, Ambasada Suediei în Moldova, Fundația Est-Europeană în Moldova, Orange Moldova, Google for Entrepreneurs și compania .CO.

Previous Oficial ! U-Report Moldova face parte din aplicaţia globală U-Report
Next Start înscrierilor la primul Workshop de weekend activEco 2018. Subiectul acestei ediții este dezvoltarea urbană
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *