Burse în SUA și Marea Britanie pentru elevii din Moldova


oxford

Liga Națională de Dezbateri Preuniversitare anunță programul de burse de studii pentru anul academic 2018-2019 în SUA și Marea Britanie. Programul dat oferă posibilitatea de a obține burse de studii în școli private din SUA și Marea Britanie.

Pentru SUA sunt următoarele programe de studii: ASSIST, ASSIST Reduced fee și DAVIS.

Programul ASSIST oferă posibilitatea de a face studii în școli private în SUA în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare, bilet de avion tur-retur și o sumă de bani în formă de grant pentru cheltuieli personale. Finaliștii vor achita o taxă de 2450 dolari SUA plus costul vizei și taxa SEVIS.

Programul ASSIST Reduced Fee include, pe lângă taxa de 2450 dolari, achitarea de către finaliști a unor cheltuieli adiționale: bilet avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale, însă nu și taxa pentru studii și cazarea.

Programul DAVIS oferă posibilitatea de a face studii în decurs de 2 sau 3 ani în una din cele 5 școli pilot cu obținerea diplomei și care ulterior permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parțială în una din 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicală, cărți, etc.

În Marea Britanie sunt următoarele programe de studii: HMC full scholarship și HMC reduced fee. Ambele programe oferă posibilitatea de a face studii în școli private din UK în decursul a 2 ani.

Pentru Marea Britanie, bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare. Elevii selectați vor achita o taxă de 1250 lire sterline (cei ce doresc să călătorească cu pașaport EEA – 1750 lire sterline) și vor suporta cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur), viza, asigurarea medicală.

Criterii de eligibilitate:

  • Elev al clasei a X-a
  • Cunoașterea bună a limbii engleze
  • Media generală a clasei a IX-a peste 8,5
  • Elevul nu trebuie să fi beneficiat de o ședere mai lungă de 2 luni peste hotare

APLICĂ ONLINE

Termenul limită de depunere a dosarelor: 15 noiembrie 2017, ora 17:00

Director de Program: Iulia Moldovan

Coordonator de Program: Costel Guțu

Sursa: site-ul Ligii Naționale de Dezbateri Preuniversitare

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Simte gustul copilăriei la târgul „Trodelmarkt”
Next Te pasionează designul interior? Vino la DAS Interior SHOW 2017