Burse în SUA și Marea Britanie pentru elevii din Moldova


oxford

Liga Națională de Dezbateri Preuniversitare anunță programul de burse de studii pentru anul academic 2018-2019 în SUA și Marea Britanie. Programul dat oferă posibilitatea de a obține burse de studii în școli private din SUA și Marea Britanie.

Pentru SUA sunt următoarele programe de studii: ASSIST, ASSIST Reduced fee și DAVIS.

Programul ASSIST oferă posibilitatea de a face studii în școli private în SUA în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare, bilet de avion tur-retur și o sumă de bani în formă de grant pentru cheltuieli personale. Finaliștii vor achita o taxă de 2450 dolari SUA plus costul vizei și taxa SEVIS.

Programul ASSIST Reduced Fee include, pe lângă taxa de 2450 dolari, achitarea de către finaliști a unor cheltuieli adiționale: bilet avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale, însă nu și taxa pentru studii și cazarea.

Programul DAVIS oferă posibilitatea de a face studii în decurs de 2 sau 3 ani în una din cele 5 școli pilot cu obținerea diplomei și care ulterior permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parțială în una din 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicală, cărți, etc.

În Marea Britanie sunt următoarele programe de studii: HMC full scholarship și HMC reduced fee. Ambele programe oferă posibilitatea de a face studii în școli private din UK în decursul a 2 ani.

Pentru Marea Britanie, bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare. Elevii selectați vor achita o taxă de 1250 lire sterline (cei ce doresc să călătorească cu pașaport EEA – 1750 lire sterline) și vor suporta cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur), viza, asigurarea medicală.

Criterii de eligibilitate:

  • Elev al clasei a X-a
  • Cunoașterea bună a limbii engleze
  • Media generală a clasei a IX-a peste 8,5
  • Elevul nu trebuie să fi beneficiat de o ședere mai lungă de 2 luni peste hotare

APLICĂ ONLINE

Termenul limită de depunere a dosarelor: 15 noiembrie 2017, ora 17:00

Director de Program: Iulia Moldovan

Coordonator de Program: Costel Guțu

Sursa: site-ul Ligii Naționale de Dezbateri Preuniversitare

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Come and have fun at another Trivia Quiz organized by ARC
Next Te pasionează designul interior? Vino la DAS Interior SHOW 2017
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 7 =