Ziua ușilor deschise la Universitatea de Medicină “Nicolae Testemițeanu”

Ziua Ușilor deschise, Universitatea de medicină, USMF Nicolae Testemițeanu

Pe an ce trece universitatea de medicină “Nicolae Testemițeanu” instruiește noi generații de specialiști ai facultăților acesteia. Instituția se bucură de un grup de profesori extraordinari care cultivă și cresc toate capacitățile demne de un medic profesionist.

Pentru a încuraja viitorii studenți să aleagă medicina ca domeniu al viitoarei cariere, în fiecare an universitatea își deschide larg ușile pentru toți doritorii de a cunoaște cladirea din interior și cei care sunt fascinați de științele despre om.
Ziua ușilor deschise ale universității de medicina din Chișinău va fi la data de 25 mai orele 9:00-16:00.

Programul evenimentului este unul amplu și va implica diverse workshop-uri, masterclass-uri, tururi prin instituție. Veți avea posibilitatea să cunoașteți cadrele didactice, rectorul și să vă interesați despre procesul de admitere. Printre altele intrarea este liberă și în alte blocuri ale universității precum și căminele studențești.
Scopul principal al evenimentului este de a-i ajuta pe tineri să se determine dacă vor sau nu să urmeze o carieră în medicină, lucru care îi reușește foarte bine.

În acest sens Alina Pisarenco, elevă în clasa a XI-a, care a participat la ediția anului 2018 a evenimentului, marturisește că a ajutat-o foarte mult să i-a o decizie:

 

Experiența de anul trecut la ziua ușilor deschise la USMF ,,Nicolae Testimiteanu” a fost pur si simplu ULUITOARE. Participând la acest eveniment mi s-a fortificat si mai mult dorința de a deveni medic. Am întels că aceasta este ceea ce vreau să fac, dat fiind faptul ca am avut irepetabila șansă de a discuta cu profesori universitari, studenți, iar la muzeul uinversității am vazut lucruri foarte neobișnuite si stranii, de la organe simple conservate în formalină, la tot felul de “ciudățenii” si “anomalii” ale acestora, ceea ce pe mine m-a impresionat enorm.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI.

Autor: Daniliuc Marina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai o IE? Poart-o cu mândrie!
Next ISTORII URBANE #4: CLĂDIRILE ISTORICE ALE CAPITALEI
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − nine =