Vino la Moldox și explorează subiecte actuale prin intermediul filmelor documentare


Moldox Festivalul Internațional de Film Documentar și Schimbare Socială, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, prezintă o selecție impresionantă de filme documentare de calitate ce acoperă o varietate de teme sociale și politice. Festivalul, care se desfășoară în perioada 21-25 iunie, în capitala cultural creativă a Republicii Moldova, Cahul, este o platformă importantă pentru
promovarea documentarului social și a schimbărilor pe care aceste filme încearcă să le aducă în societate.

În cadrul programului festivalului, spectatorii vor avea ocazia să descopere opere din diverse țări, oferind o perspectivă globală asupra problemelor contemporane. De la drepturile omului la schimbările climatice, de la probleme economice la sociale, filmele din program acoperă o gamă
largă de subiecte, aducând în atenție provocările cu care se confruntă lumea noastră în prezent.

Iată câteva filme ce vor fi proiectate în cadrul programului:

  • „Avaton” regizat de Sandrine Cheyrol și Eirini Karagianopoulou. Acest documentar din Grecia explorează interdicția strictă a prezenței feminine în comunitatea monahală de pe Muntele Athos.
  • „La Singla” este un documentar spaniol și german, regizat de Paloma Zapata, care dezvăluie povestea unei tinere surde care a revoluționat dansul flamenco fără a asculta muzică.
  • „Mara” este un eseu documentar experimental hibrid realizat de Sasha Kulak din Franța. Acest film dezvăluie violențele și tulburările politice din Belarus în urma alegerilor controversate, oferind o privire profundă într-o societate marcată de conflict și represiune.

În program sunt și 20 de filme de lung și scurt metraj care abordează teme actuale. Toate filmele pot fi văzute la Moldox o singură dată, intrarea este gratuită.

Vedeți programul complet pe site https://moldoxfestival.com/program-2023

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ultimele 2 zile să te înscrii la Innovation Jam: Un hackathon de 48h dedicat inovației și sustenabilității
Next A fost lansat Verde Play – un proiect de educație pentru mediu și inovații, care conectează elevi, profesori și companii sustenabile. Înscrie școala ta în proiect.
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 13 =