Ultimele 2 zile să te înscrii la Innovation Jam: Un hackathon de 48h dedicat inovației și sustenabilității


Schimbările climatice cauzate în mare parte de emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din activitățile umane, au consecințe devastatoare asupra ecosistemelor, biodiversității și resurselor naturale. De aceea, este esențial să abordăm această problemă urgent și să căutăm soluții eficiente pentru a combate schimbările climatice. 

Eficiența energetică joacă un rol crucial în această luptă. Utilizarea eficientă a energiei poate contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la economisirea resurselor naturale și la protejarea mediului înconjurător. Prin implementarea soluțiilor pentru eficiența energetică în companii și în viețile noastre de zi cu zi, putem reduce amprenta de carbon și contribui la crearea unui viitor sustenabil.

Innovation Jam – ediția “Technology for Energy Efficiency” este un eveniment organizat de Dreamups, care se adresează pasionaților de startup-uri, inovație și sustenabilitate. Evenimentul va avea loc Offline la Digital Park, între 9 și 11 iunie

Scopul principal al Innovation Jam este de a dezvolta soluții software pentru companii, care să contribuie la sustenabilitate și eficiență energetică. Participanții vor lucra intens timp de 48 de ore pentru a transforma ideile în prototipuri funcționale, sub îndrumarea experților din diverse domenii relevante. 

În cadrul evenimentului, aceștia vor beneficia și de sesiuni de training, precum “Customer Discovery” sau “Corporate Sustainability”, care le vor oferi cunoștințe și instrumente valoroase pentru a-și dezvolta ideile și pentru a le implementa în mod eficient.

Participarea la Innovation Jam vine cu numeroase beneficii. În primul rând, participanții au ocazia de a-și testa și dezvolta abilitățile în domeniul inovației și antreprenoriatului, lucrând într-un mediu stimulant și colaborativ. De asemenea, evenimentul le oferă șansa de a se conecta cu experți din industrie, precum și cu alți profesioniști și pasionați de domeniul sustenabilității. Aceștia vor oferi sfaturi, ghidare și feedback pentru echipele participante, contribuind la dezvoltarea ideilor și la crearea unui mediu propice pentru inovație. 

În plus, cele mai bune 3 idei de start-up dezvoltate în cadrul Innovation Jam vor fi recompensate cu premii în valoare totală de 2000 USD. 


Vezi mai jos care sunt 3 dintre ei:

🚀 Grăbește-te să te înscrii împreună cu un prieten până pe 8 Iunie: https://bit.ly/Tech4EnergyEfficiency

Agenda:

Vineri, 9 iunie

16.00 Lansarea Innovation Jam

16.30 Prezentarea temei evenimentului, tendințe și provocări

17:30 Sesiune de Training

18:30 Pizza și Formarea echipelor

Sâmbătă, 10 iunie

09:30 Start activități

10:00 – 13:00 Sesiuni de training & Mentorat

13:00 Prânz

14:00 – 18:00 Lucru în echipă & Mentorat

18:00 Cină

19:00 Lucru în echipă

Duminică, 11 iunie

10:00 Start activități

10:30 – 12:00 Repetiții Pitching

12:00 – 13:00 Lucru în echipă & Mentorat

13:00 Prânz

14:00 – 18:00 Lucru în echipă

18:00 – 20:00 Demo Day, prezentarea soluțiilor

20:00 – 21:00 Networking și vin

💡Innovation Jam – ediția „Technology for Energy Efficiency” este deschisă pentru toți: specialiști și pasionați în design, inginerie, IT, marketing, resurse umane, antreprenoriat și sustenabilitate, inclusiv celor fără abilități de programare.

E important să cunoști limba engleză la nivel mediu-avansat pentru a beneficia de toate oportunitățile evenimentului și pentru a-ți prezenta soluția în limba engleză la Demo Day.

👀 Participarea este gratuită, dar trebuie să te înregistrezi prin formular: https://bit.ly/Tech4EnergyEfficiency

👀 Ești doar curios despre ce soluții au creat echipele în cele 3 zile? Vino la Demo Day pe 11 iunie: https://bit.ly/InnoJam_DemoDay

Innovation Jam este o inițiativă Catalyst organizat de Dreamups, finanțată de Ambasada SUA în Moldova, susținută de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Învață GRATUIT o profesie în domeniul IT! Află cum te poți înscrie la programul care îți dezvoltă abilitățile digitale
Next Vino la Moldox și explorează subiecte actuale prin intermediul filmelor documentare
Dreamups
About the author

Dreamups

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 8 =