Trei cărți care tratează discriminarea rasială


cărți discriminare

Discriminarea rasială e o problemă socială prezentă încă din cele mai vechi timpuri, care s-a manifestat în special în SUA. Literatura despre istoria discriminării rasiale în Statele Unite se vinde până la epuizarea stocurilor, americanii căutând să se educe în contextul extinderii la nivel național a protestelor față de uciderea persoanelor de culoare.

Fă cunoștință cu 3 cărți care relatează despre decenii de discriminare în SUA care s-au făcut auzite în toată lumea!

Să ucizi o pasăre cântătoare 

„Să ucizi o pasăre cântătoare” este un roman scris de Harper Lee și publicat în anul 1960. În carte putem face cunoștință cu protagonista în vârstă de 10 ani și cu tatăl său, Atticus Finch, care servește drept model de țintă morală pentru toți cititorii. Romanul este cunoscut pentru tonul cald și pentru umor, deși tratează probleme grave, cu subiecte cum ar fi violul și inegalitatea rasială.

Aventurile lui Huckleberry Finn

Toată literatura americană modernă pornește de la o singură carte scrisă de Mark Twain: Aventurile lui Huckleberry Finn. Twain nu și-a întrecut epoca numai prin personajele sale provenind din toate straturile sociale dar și prin rolul său de aboliționist într-o societate sclavagistă și apărător ferm al drepturilor femeilor. „Aventurile lui Huckleberry Finn” este continuarea romanului „Aventurile lui Tom Sawyer”. Aici Huck trebuie să accepte prietenia sa cu un băiat de culoare și să-l perceapă ca pe o ființă umană.

Gute Geister 

„Gute Geister” este un roman de ficțiune istorică scris de Kathryn Stockett. Povestea este despre afro-americane care lucrează în gospodăriile oamenilor din Jackson, Mississippi, la începutul anilor 1960. Skeeter, fiica unei familii bogate, decide să arate adevărul despre modul în care sunt tratate doamnele de culoare. Ea se adresează chiar lor pentru a scrie o carte. Astfel, esența cărții este proiectul de colaborare dintre Skeeter și noile ei prietene, care împreună scriu o carte de povești adevărate despre experiențele lor ca „ajutoare”. 

Descoperă mai multă informație interesantă urmărindu-ne pe Telegram, Facebook, Instagram și pagina Youth.md!

Reporter Youth.md: Modrînga Ilinca 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la Forumul Antreprenoriatului Social, ediția 2021 online
Next Devino Ambasadoare Tech Women și inspiră femeile să aleagă o carieră IT
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply