Tot ce trebuie să știi despre bulimia nervoasă


Bulimia nervoasă, este o tulburare alimentară gravă, pe fond psihic, care poate pune în pericol viața și afectează sănătatea metabolică.

Indivizii cu această suferință manifestă o preocupare exagerată pentru greutatea și forma corpului; au un ideal fizic utopic și o percepție extrem de critică asupra aspectului propriei persoane. Totodată, bulimicul va face exerciții fizice exagerate, până la epuizare, și va refuza complet mâncarea, pentru anumite perioade de timp.

Cauzele și factorii de risc se împart în mai multe categorii de la cei sociali până la cei biologici. Cei sociali reprezintă standardele de frumusețe și de cele impuse de societate, iar cei biologici constau în tulburările psihiatrice parentale, stresul matern prenatal, diferiți factori familiali, excesul de greutate din copilărie. De asemenea condițiile psihice și emoționale și stilul de viață și alimentația; de exemplu persoanele care urmează diete restrictive au risc crescut să dezvolte tulburări alimentare sunt cauze ale bulimiei.  

Pentru unii membri a familiei și prietenilor depistarea bulimiei în persoanele apropiate poate fi dificilă; iar acestea sunt semnalele după care ne putem conduce:

  •  refuzul de a mânca anumite alimente, combinat cu momente de apetit exagerat
  • perioade de dietă extrem de restrictivă, combinate cu efort fizic epuizant
  • mersul la baie imediat după masă

Tratamentul este unul complex și de lungă durată, care combină psihoterapia cu antidepresivele și cu alte medicamente pentru susținerea metabolismului și a funcțiilor afectate. Terapia este una în echipă și include pacientul, familia, medicul nutriționist, psihologul.

!!! Prin oferirea suportului emoțional persoanei ce suferă de bulimia nervosa, documentarea riguroasă a conceptului; o comunicare asertivă și expunerea îngrijorării personale putem ajuta o persoană cu bulimie. 

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cernețchi Alisa

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous U.S. INDEPENDENCE CELEBRATION WEEK
Next Înscrie-te la „Entrepreneurship in Residence Program in Moldova”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 1 =