[Topuri Youth.md] Cinci cele mai îndrăgite cărți din literatura clasică


Nimic nu se compară cu o carte din literatură clasică, care nu este doar hrană pentru suflet, dar și hrană intelectuală. În continuare Youth.md îți prezintă o listă cu cele mai citite cărți din literatura clasică, de care să te bucuri în această vară!

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

1. Mândrie și prejudecată de Jane Austen


Romanul este despre povestea lui Mister Darcy și Miss Elizabeth Bennet, acompaniată de poveștile și ale altor personaje secundare.

Familia Bennet, neavând nici un fiu care să moștenească proprietatea, și-au pus că scop să își mărite măcar una dintre fete. Apoi apare domnul Bingley care manifestă interes pentru față cea mai mare a familiei, Jane. La bal fetele fac cunoștință cu domnul Darcy, care pare ursuz. Refuză să danseze cu persoane necunoscute și să cunoască alții oameni. Însă pe parcursul acestei cărți toate aceste lucruri se schimbă.

116427504_755639028596741_6279559795869679284_n.jpg

2. „Anna Karenina de Lev Tolstoi

Romanul istorisește povestea a două cupluri care duc vieți cu aspect total diferit, atât în cea amoroasă, cât și în cea de familie. Citeste această carte pentru un „rollercoaster” de emoții, anticipări si surprize. Nu vei fi dezamăgit!

Toate familiile fericite se aseamănă între ele. Fiecare familie nefericită, însă, este nefericită în felul ei.

Portretul lui Dorian Gray

3. „Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde

 Se presupune  că romanul ,,Portretul lui Dorian Gray” este rezultatul unui pariu. Se zice că Oscar Wilde l-a câștigat, și nu doar pentru timpul record în care a scris cartea.

În 1890, la momentul apariției, romanul a stârnit un mare scandal, fiind foarte controversat. Scopul romanului este să impresioneze toate mințile prin explorarea relațiilor dintre artă și viață.

Romanul meu e otrăvitor, dacă vreţi, dar nu puteţi nega că este perfect, iar perfecţiunea este ceea ce căutăm noi, artiştii.

Oscar Wilde
116288769_312677240111868_3535042178373171548_n.jpg

4. „Jane Eyre de Charlotte Bronte


Romanul a fost mai întâi scris sub un pseudonim masculin, ca mai apoi să fie schimbat.

Jane Eyre, eroina acestei cărți, ne destăinuiește frământările, speranțele și convingerile sale. La începutul cărții, este doar o fetiță de 10 ani, rămasă orfană, care este crescută în casa mătușii sale. Era ținută din milă și întotdeauna i se aducea aminte acest lucru.

Viață i s-a schimbat când a plecat la școala internet și după  8 ani a decis că vrea o schimabare în viață ei. Decizia pe care o ia, i-l aduce pe domnul Rochester.

E52A394C-3E20-450F-9B2C-198105CBC7F8.jpeg

5. „Pe aripile vântului de Margaret Mitchell


Este un roman despre iubire și pierdere. Protagoniștii sunt Scarlett O’Hara și aventurierul Rhett Butler. Ea era curtată de toți bărbații și iubita de toți, în afară de unul singur pe care nu îl putea cuceri, Ashley Wikes. Rhett însă a iubit-o dintotdeauna pe Scarlett, dar nu a avut-o curajul să i-o spună. Dar gesturile au vorbit de la sine.

Vrei să fii la curent cu mai multe articole interesante? Urmăreste-ne pe Instagram sau Telegram!

Reporter Youth.md: Besedovschi Cătălina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Crezi în necesitatea implicării tinerilor? Devino formator UNESCO
Next Talkshow online, marca Radio Moldova Tineret: „Medicină, ce te doare?”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − three =