Cele mai interesante city break-uri de vizitat din Uniunea Europeană


Câte lucruri pe lume se compară în satisfacție cu descoperirea unui noi oraș, a străduțelor lăturalnice care-l îmbracă; a vieții de noapte sau a monumentelor sale istorice cele mai mărețe? Problema e că nu-s chiar puține așa că o bază solidă de pornire trebuie să existe. Cu acest scop, am întocmit o listă a destinațiilor atractive dar ieftine, de vizitat din Uniunea Europeană.

1. Hamburg, Germania

Five reasons to live in Hamburg, Germany | Financial Times

Cunoscut drept „poarta către lume”, orașul Hamburg este o minune maritimă, un loc unde apele Elbei și ale Lacului Alster nu pot fi nicicum scăpate vederii, indiferent în ce colț te-ai afla. Sigur, te vei vedea adesea tentat să le scapi din raza vizuală; sedus fiind de spectacolele culturale și arhitecturale care-și fac de cap la fiece colț de stradă.

2. Braga, Portugalia

Things to do in Braga : Museums and attractions | musement

Să fii numită „Roma Portugaliei” nu-i tocmai de ici, de colo și acesta-i titlul cu care se mândrește Braga. Toată faima se datorează arhitecturii sale, ticsite cu catedrale incredibile, ce includ frumoasa amintire a secolului 12 – Sé de Braga și Capela Arborele Vieții (alcătuită întru totul din lemn). De fapt, nu doar arhitectura, dar și piețele, și aleile pietonale și tot ce-a fost ridicat aici de mână de om, îți învăluie mintea și-ți alimentează până la refuz nevoia de frumos.

3. Cluj-Napoca, România

Cluj-Napoca Archives - TrustYou

Cluj-Napoca este un oraș cu o istorie întinsă pe mai bine de 1.000 ani și, deși înconjurat din toate părțile de dealuri transilvănene; pare să nu se fi lăsat nicidecum descurajat de izolarea acestora. Din contră, s-a descurcat de minune și-a creat o atmosferă bogată și boemă.

Orașul ardelean și-a construit în ultimii ani o reputație puternică pe seama festivalurilor de muzică Untold și Electric Castle, iar cluburile nu-și pun semnul „închis” pe ușă până nu apune soarele, alături de cafenelele all you can drink îți dau motive cu duiumul să revii aici iar și iar, din indiferent ce colț de țară ai fi.

4. Valencia, Spania

Apartment Room Valencia, Spain - Booking.com

Întreabă despre Valencia pe oricine a ajuns aici și vei vedea în fața ta cum o pereche de ochi ce capătă dimensiunile unei farfurii de supă, acompaniată de un zâmbet fericit, izvorât din amintiri frumoase. Luxuriantul oraș, logodit cu soarele, nu-i obișnuit să rateze ocazii de a cuceri inimi.

Începe prin a urca în Catedrala valenciană, casa Sfântului Graal, și minunează-te la cât de mult verde poate să acopere acest oraș. Coboară apoi în grădinile Turia și descoperă cum albia unui imens râu ce a secat a fost transformată într-un imens parc urban care găzduiește futuristul Oraș al Artelor și Științelor.

5. Zagreb, Croația

Free Tours Zagreb & Walking Tours Zagreb | Strawberry Tours

Am ascunde adevărul dacă nu am menționa gloria de care se bucură capitala croată de ceva vreme încoace. Această metropolă situată pe râul Sava și îmbrăcată în acoperișuri roșiatice; adună între aceleași granițe străzile pietruite de Ev Mediu, buticurile-atelier și cafenelele șarmante de unde muzica se rostogolește afară pe străzi.

Așa numitele Orașul de Sus și Orașul de Jos sunt zonele unde se petrec principalele; oprește-te câteva momente în fața porții de piatră a Vechiului Oraș, lasă-te invadat de spectacolele stradale de pe Strossmayer Promenade și încingeți telefonul la câteva poze făcute Bisericii Sfântul Mihail. Vezi, apoi, cum te descurci cu belșugul de muzee; plus lacurile Jarun și Budek. La acestea din urmă regulă: ziua și festivitatea.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram, pagina de Faceboook sau Instagram.

Reporter Youth.md: Berehoi Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Începe o carieră în IT! Amdaris selectează 20-25 de tineri pentru un internship
Next Voluntar informat = Voluntar protejat. Participă la o sesiune de informare despre legea cu privire la voluntariat
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + fourteen =