Top 5 cele mai poluate locuri din lume


Știm cu toții că poluarea este o problemă importantă și există locuri care se luptă cu ea mai mult decât altele, dar care sunt cele mai poluate locuri din lume?

Urmărește articolul de mai jos pentru a te familiariza cu aceste locuri pline de mister.

  1.  Bangladesh – Bangladesh este cea mai populată țară din lume, cu o concentrație medie de PM2,5 de 83,30, în scădere față de 97,10 în 2018. Principalii poluanți de mediu ai țării sunt poluarea aerului și a apei, contaminarea apelor subterane, poluarea fonică și deșeurile solide. Orașul Dhaka este unul dintre cele mai poluate orașe din lume.
  1. Pakistan – A doua țara cu cea mai mare poluare din lume este Pakistanul, care are o concentrație medie de PM2,5 de 65,81. Nivelurile AQI din Punjab au fost în mod constant între evaluările „aproape nesănătoase” sau „foarte sănătoase” pentru cea mai mare parte a anului 2019 și chiar au atins până la 484. 
  1. Mongolia – Mongolia este a treia țară cu cea mai mare poluare din lume. Concentrația medie a PM2,5 a Mongoliei este de 62,00. Cea mai mare sursă de poluare din Mongolia este arderea cărbunelui și a altor biomase, cum ar fi lemnul sau reziduurile recoltelor, în sobe. În capitala Mongoliei, Ulan Bator, infecțiile respiratorii au crescut cu 270% în ultimii zece ani, iar copiii care locuiesc în capitală au o funcție pulmonară cu 40% mai mică decât cei care trăiesc în zonele rurale.
  1. Afghanistan – Afganistanul este a patra țară cu cea mai mare poluare din lume, cu un nivel mediu al PM2,5 de 58,80. În 2017, cifrele arată că poluarea aerului a fost mai periculoasă decât războiul din Afganistan. În acel an, aproximativ 26.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza bolilor legate de poluarea aerului, în timp ce 3.483 de oameni și-au pierdut viața din cauza conflictelor.
  1. India – India este a cincea țară cu cea mai mare poluare din lume, cu o concentrație medie de PM2,5 de 50,08. Dintre cele mai poluate 30 de orașe din lume, 21 dintre ele se află în India. Cel mai poluat oraș din India și din lume este Kanpur, unde colegiul medical din oraș primește aproximativ 600 de pacienți cu boli respiratorii pe lună. Nivelurile de poluare nesănătoase din India provin din surse precum vehicule, arderea cărbunelui și lemnului, furtuni de praf și incendii forestiere.

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sîrbu Bianca

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Mobilități academice Erasmus+ pentru studenții ASEM, semestrul II
Next Descoperă echipa Social Media Facebook din perspectiva voluntarilor
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply