Tinerii artiști din Cahul, Ungheni, Rîșcani, Tiraspol, Tighina și Dubăsari au susținut un concert la Chișinău


Un nou orizont de sprijin pentru tinerele talente – așa se poate numi concertul de gală organizat pe 15 februarie, la Centrul pentru Industrii Creative și Media Digitală „MEDIACOR”  (USM), Chișinău.

Participanții concertului au fost finaliștii selectați în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii muzicale este un proces durabil de cooperare cu comunitatea muzicală creativă a ambelor maluri ale Nistrului”.  Timp de 10 luni, experții proiectului au traversat peste o mie de kilometri, au vizitat cele 6 orașe, au susținut master-class-uri și concerte pentru participanții la proiect, au audiat peste 200 de spectacole creative, dintre care i-au remarcat pe cei mai promițători și artistici, creativi și unici finaliști.  

Tinerii din localitățile Cahul, Ungheni, Rîșcani, Tiraspol, Tighina și Dubăsari au demonstrat rezultate excelente a muncii lor și au fost înalt apreciați de un juriu competent, format din experți locali și internaționali, inclusiv de reprezentanți ai comunității muzicale de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Vreau să-mi exprim profunda recunoștință organizatorilor proiectului în numele Școala muzicala P.I Ciacovschii, or. Tiraspol! Mulțumesc foarte mult pentru invitație! Am fost foarte bucuroși sa participam la Concert, să vizionam si alți participanți la proiect, să ascultăm muzicieni profesioniști, inclusiv experți dragi și respectați! Astfel de proiecte sunt întotdeauna un schimb de experiență, este întotdeauna creativitate, creștere – atât pentru elevii noștri, cât și pentru profesori! Vă dorim succes în organizarea următoarelor proiecte creative, așteptăm cu nerăbdare cooperarea în continuare!!!” a menționat  Obrucikova Ecaterina, participanta la Concertul de Gala, Școala muzicala P.I Ciacovschii, or. Tiraspol.

Tot în cadrul proiectului, elevii și studenții au vizitat cea de-a X-a ediție a “Jazz’n Chișinău International Festival”, au lucrat cu experți la masterclass-uri în formate ONLINE/OFFLINE. În același timp directorii și cadrele didactice au identificat problemele, dar și soluțiile potrivite pentru dezvoltarea ulterioară a educației în instituțiile muzicale, în cadrul unei conferințe.

„Pe parcursul implementării proiectului, am fost convinși că tinerii interpreți depun toate eforturile pentru a atinge noi culmi, continuându-și drumul creativ, obținând noi realizări muzicale!”, a menționat Mariana Postica managera proiectului MuzArt.

La concertul de gală au fost prezentate o varietate de compoziții muzicale: de la cele clasice până la improvizații creative de jazz, interpretate de tineri elevi, studenți și formații muzicale ale instituțiilor de învățământ de pe ambele maluri ale Nistrului.  Evenimentul și întregul proiect a fost realizat de AO „Muzart” Chișinău în parteneriat cu ONG-ul „Asociația Regională a Laboratoarelor de Creație” și Fundația de Caritate „Сердце” din Tighina.

Proiectul „Dezvoltarea culturii muzicale este un proces durabil de cooperare cu comunitatea muzicală creativă a ambelor maluri ale Nistrului” a fost realizat cu sprijinul financiar al Programului UE de „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD în Moldova.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous NewsMaker angajează Manager de publicitate
Next Ia parte la concursul de finanțare a proiectelor cinematografice, ediția 2023
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply