Tineri pentru vârstnici: Soluții împotriva singurătății


UNFPA și Ministerul Muncii al Republicii Moldova organizează un eveniment pentru combaterea izolării vârstnicilor prin tehnologie asistată vocal

Despre ce merge vorba?

În perioada 15-17 martie, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) împreună cu Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, alături de Fundația Moldcell și Proiectul Tehnologiile Viitorului/Innovate Moldova finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, vor organiza Hackathon-ul “Tineri pentru vârstnici: Soluții împotriva singurătății”. Acest eveniment își propune să promoveze colaborarea între comunitatea IT și profesioniști din diverse domenii pentru a aborda problemele cu care se confruntă persoanele în vârstă singure, inclusiv vârstnicii refugiați.

Care este obiectivul principal?

Obiectivul principal al hackathon-ului este dezvoltarea de prototipuri IT (dispozitive sau software) care să ajute persoanele vârstnice să depășească sentimentul de singurătate și să faciliteze comunicarea între generații.

Care este premiul?

Echipa care va crea prototipul câștigător va primi 15,000 USD pentru implementarea soluției propuse. Termenul limită pentru înregistrare este 13 martie 2024.

Pentru mai multe detalii despre condițiile de participare și eveniment, accesați formularul de înregistrare disponibil la acest link: Link eveniment.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Acceleratorul Programului de suport pentru Consiliile elevilor
Next Ești pasionat/ă de cărți și psihologie? Vino la acest eveniment online
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − three =