Ești adolescent și ți-ai dori să îți pui în aplicare toate cunoștințele dobândite din cărțile destinate gestionării finanțelor personale? Sau poate ți-ai dori să îți faci bani de buzunar?
Oricum ar fi, acest articol este pentru tine, uite câteva metode potrivite pentru orice adolescent care îți vor aduce un ban în plus:
Hobby-uri și pasiuni
Ai o pasiune sau o activitate care nu doar îți aduce satisfacție dar se întâmplă să te și pricepi la ceea faci, atunci e momentul să găsești o metodă prin care aceasta îți poate aduce și bani în plus.
Uite cîteva exemple concrete:
- Dacă îți place să desenezi, poți încerca să desenezi portrete, poate te reprezintă mai mult arta neconformistă, poți încerca desenul mural.
- Dacă îți place să croșetezi, poți crea unele piese și articole, dar atenție aici deoarece ai nevoie să le adaugi un element original, astfel încât piesele tale să nu fie doar un “alt articol disponibil”. Deci fii creativ!
- Dacă cânți la un instrument musical, poți învăța unele dintre cele mai populare cântece destinate vârstei “țintă” pe care o alegi, și participa la evenimente, dar atenție și aici, pentru că în acest domeniu te vei dezvolta pe parcurs și vei deveni confortabil cu timpul.
Ideile pot continua…
Pentru a te “expune” publicului larg ai putea să postezi un anunț pe site-urile de socializare sau alte platforme.
Un job part-time
Clasicul job part-time este cea mai des utilizată metodă de către tineri. Aici e simplu, trebuie doar să alegi un job în apropiere, corespunzător capacităților și preferințelor tale. Ai putea încerca atât cititul afișelor din diverse spații publice, cât și tipicele anunțuri online. Pentru această categorie sunt foarte utile site-uri precum Rabota.md.
Servicii
Dacă nu ai reușit să îți găsești nici un job part-time și pasiunile tale sunt limitate, uite o altă idee.
Oamenii din zilele astea sunt destul de grăbiți și limitați în materie de timp, așa că te poți angaja în prestarea de anumite servicii modeste, cum ar fi plimbatul animalelor de companie (deși nu prea comun la noi în țară), babysitting (dacă te descurci bine cu copiii), repararea anumitor produse, poți oferi meditații copiilor mai mici sau preda bazele unei limbi străine.
Fii creativ și vei reuși!
Sperăm că ți-a fost util acest articol. Pentru mai multe idei și articole asemănătoare, consultați pagina www.youth.md și nu uita să urmărești activitatea noastră și pe paginile de Facebook, Instagram și Telegram.
Reporter Youth.md: Zara Laura
No Comment