Studii gratuite în SUA pentru liceeni: Programul FLEX a dat start înscrierilor


studii gratuite în SUA

Oportunitate pentru liceeni: Programul FLEX oferă posibilitatea de a beneficia de studii gratuite în SUA!

Programul FLEX, ajuns la cel de-al 27-lea an, este un program al Departamentului de Stat al SUA cu finanțare oferită de Guvernul SUA și este administrat de Consiliile Americane cu sprijinul Ambasadei SUA în Moldova. Bursa FLEX oferă elevilor selectați posibilitatea de a trăi cu o familie americană și de a studia într-o școală americană pentru anul universitar 2021-2022. Atât competiția, cât și participarea sunt gratuite.

Elevii din clasele 9, 10 și 11, sunt eligibili să participe la concurs în această toamnă.

Alte criterii de eligibilitate:

  • Au cetățenie moldovenească;
  • S-au născut între 1 ianuarie 2004 și 15 iulie 2006;
  • Studiază limba engleză;
  • Îndeplinesc cerințele pentru primirea vizei SUA;
  • Nu au petrecut mai mult de 3 luni din ultimii cinci ani în S.U.A.
  • Elevii cu dizabilități născuți între 15 februarie 2003 și 15 iulie 2006 (clasa 8, 9,10,11,12) sunt, de asemenea, eligibili să participe la programul FLEX. Vom face aranjamente speciale pentru a testa elevii care au deficiențe de vedere, auz și alte dizabilități.

VIDEO Despre procesul de aplicare la Programul FLEX 2021-2022 (în limba română) – CLICK AICI

Din motive de securitate legate de pandemia de coronavirus, testarea pentru anul 2021-22 va fi efectuată ONLINE. Solicitanții pot participa la procesul de aplicare din orice locație unde au acces la internet, utilizând fie un dispozitiv mobil, fie un computer.

Prima runda:

Recrutarea FLEX va include în continuare trei runde riguroase de testare, chiar dacă participanții nu vor participa la testare fizic. Prima rundă de testare este deschisă tuturor solicitanților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate de mai sus și se va desfășura în perioada 1 septembrie – 15 octombrie. Include o cerere preliminară online și trei întrebări de eseu care trebuie trimise în termen de 10 zile de la începerea aplicării online.

Solicitanții eligibili pot aplica aici: www.discoverflex.org/apply

Runda 2:

După depunerea cererii preliminare, studenții selectați vor fi invitați prin e-mailurile lor să participe la Runda 2, care constă într-un test online de engleză. Acesta este un scurt test de engleză online de 15 minute, iar solicitanții vor primi invitația în termen de 24 de ore de la depunerea aplicării pentru prima rundă. Ei vor avea aproximativ 72 de ore pentru a finaliza acest test online de engleză, care este foarte scurt, doar 15 minute.

Runda 3:

A treia și ultima rundă de testare va începe în noiembrie-decembrie. Runda 3 va include un interviu, alte trei întrebări eseu, un test amplu de engleză și aplicația propriu-zisă. Studenții care trec în această etapă vor fi contactați de către biroul American Councils din Chișinău cu mai multe detalii.

Dacă aveți întrebări despre program, contactați [email protected] sau pagina FLEX Moldova – Facebook. Sau consultați pagina www.americancouncils.md/flex.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la programul de voluntariat, dezvoltat de CIR „Pro Bono” și Sozialer Friedensdienst Kassel
Next Ai între 13 și 15 ani? Învață engleza gratuit datorită programului ACCES 2020-2022
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =