Activități pentru tineri: 7 filme de groază pentru un Halloween de neuitat


Activități pentru tineri: Spooky season is here! Halloween-ul se apropie cu paşi repezi, şi nu există nimic mai clasic decât un maraton al filmelor de groază. De aceea, noi ţi-am pregătit cîteva recomandări ce se regăsesc în cele mai bune filme de Halloween din toate timpurile.

Scream (1996)

“Îți plac filmele înfricoșătoare?” Această frază și uciderea șocantă care a urmat-o au marcat începutul unei noi ere pentru filmele horror. Scris de Kevin Williamson și regizat de Wes Craven, Scream este amestecul perfect de arhitectură a culturii pop din anii 90, cu trope de film slasher. Seria a produs patru continuări și un serial TV, dar originalul rămâne cel mai bun.

It (2017)

Unii ar putea prefera mini-seria originală cu Tim Curry în rolul principal, dar e ceva unic şi tulburător în interpretarea lui Bill Skarsgård. Filmul spune povestea a șapte copii din Derry, Maine. Sunt terorizati de o ființă omonimă, doar pentru a face față propriilor demoni personali în acest proces.

The Purge (2013)

O viziune extrem de posibilă a viitorului apropiat, The Purge pictează o imagine a unei societăți în care toate crimele sunt legale timp de 24 de ore. Bande de la criminali ies în stradă și un grup sadic terorizează o familie condusă de Ethan Hawke și Lena Headey, care s-au baricadat în casa lor cu un străin rănit. The Purge propriu-zisă poate are loc în martie, dar acest film este perfect pentru Halloween.

The Conjuring (2013)

The Conjuring este un film american de groază supranatural din 2013 regizat de James Wan. Patrick Wilson și Vera Farmiga joacă rolul lui Ed și Lorraine Warren, anchetatori paranormali și autori asociați cu cazuri proeminente de bântuire. Rapoartele lor presupuse din viața reală au inspirat povestea și franciza filmului The Amityville Horror. Soţii Warrens vin în ajutorul familiei Perron, care a cunoscut evenimente din ce în ce mai tulburătoare la ferma lor din Rhode Island în 1971.

Get Out (2017)

Get Out îl urmează pe Chris Washington (Kaluuya). Este un tânăr afro-american care descoperă un secret tulburător când întâlnește familia iubitei sale albe, Rose Armitage (Williams). Get Out a primit laude pentru scenariul, regia, spectacolele și temele satirice. La cea de-a 90 ediţie a premiilor Oscar, a fost nominalizat la patru premii, inclusiv Best Picture, și a câștigat pentru cel mai bun scenariu original.

Annabelle (2014)

Un prequel al filmului The Conjuring din 2013, acest film se concentrează pe o păpușă găsită într-o cameră cu artefacte, întreținută de investigatorii paranormali Lorraine și Ed Weber. După ce o membră a unui cult se sinucide în timp ce ține o păpușă de epocă, evenimente înspăimântătoare încep să afecteze o tânără familie.

The Addams Family (1991)

Filmul se concentrează pe o familie bizară, macabră, aristocratică. Familia se reconectează cu cine cred ei că este o rudă pierdută de mult, fratele lui Gomez, Fester Addams. Acest film amestecă comedia tipică de familie cu o sensibilitate macabră, ceea ce îl face perfect pentru Halloween.

Tot ce-ţi mai rămâne să faci este să-ţi aduni prietenii sau familia. Stinge lumina, aprinde câteva lumânări, pregăteşte o gustare şi dă start unei nopți de neuitat!

Reporter: Mădălina Braghiș

Alte evenimente și activități pentru tineri, găsești în categoria DIVERTISMENT.

Previous Obține o bursă de mobilitate academică în cadrul programului Erasmus+
Next Îți dorești să faci voluntariat peste hotare? „Millenium” are o ofertă pentru tine
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *