Sfaturi în carieră // De ce ai nevoie de aceste abilități în CV-ul tău?


Potrivit Raportului privind viitoarelor locuri de muncă al Forumului Economic Mondial, care a chestionat directori din 15 industrii din 26 de țări, 73% dintre angajatori intenționează să ofere oportunități de recalificare și perfecționare angajaților lor până în 2025. Tehnologia emergentă și perturbările legate de pandemie redefinesc abilitățile de care oamenii au nevoie pentru a reuși în locurile lor de muncă. Cele mai căutate abilități din CV-ul aplicanților în 2021:

1. Munca de la distanță

Oricât de simplu ar suna, enumerarea abilităților de bază de lucru la distanță în CV-ul tău poate ajuta foarte mult. Merită menționat dacă aveți experiență cu software pentru întâlniri video, cum ar fi Zoom, Microsoft Teams și Webex Meetings, sau instrumente de colaborare precum Slack, Trello și Monday.

De asemenea, puteți indica experiența dvs. de lucru la distanță în rezumatul, secțiunea locație sau sub formă de punct (de exemplu, „Am gestionat patru angajați la distanță folosind instrumente de colaborare online precum Zoom și Trello.”).

2. Abilități de gândire critică

Mulți angajatori au dezvoltat procese de angajare pentru a măsura modul în care funcționează mintea ta. Managerii de angajare Google , de exemplu, „pun întrebări deschise pentru a afla cum candidații rezolvă problemele”.

Prezentarea abilităților de gândire critică în CV-ul tău este la fel de importantă ca și demonstrarea într-un interviu. Și nu este la fel de simplu ca să scrii „învăț rapid” sau „gânditor critic” în secțiunea abilități. Intrați în detaliu despre lecțiile pe care le-ați învățat sau despre problemele pe care le-ați rezolvat în locurile de muncă anterioare.

Funny mistakes in the CV – what amuses recruiters? -  mechanicalengineering-jobs.net

3. Analiza datelor (Data Analytics)

Chiar dacă nu aplicați pentru un loc de muncă în știința datelor, recrutorii doresc să vadă o capacitate de a analiza datele care se referă la rolul dvs.

În secțiunea de experiență, menționați modalități prin care ați analizat datele și le-ați folosit pentru a avea un impact. Dacă sunteți inginer de software, de exemplu, scrieți despre cum ați crescut viteza software-ului după ce ați analizat datele pentru a vedea unde utilizatorii au fost încetiniți.

Fii cât mai specific posibil atunci când descrii proiectele la care ai lucrat. Gândiți-vă la scop și obiective, rezultat și la modul în care ți-a asigurat succesul. 

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Șchiopu Felicia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Granturi pentru susținerea activităților de antreprenoriat social
Next Asociația EcoVisio își caută coordonator/oare de PR și Comunicare!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 16 =