Resurse pentru tineri: barierele de accesare a programelor și oportunităților


barierele de accesare a programelor youth md

Ești curios să afli care sunt barierele pe are le întâlnesc tinerii atunci când vine vorba despre accesarea programelor și oportunităților de care pot beneficia, AO „Clubul studenților” a elaborat un studiu care explică acest lucru.

Tinerii reprezintă a patra parte din populația Republicii Moldova și totodată forța motrice în procesul de dezvoltare al țării. Și este trist atunci când afli că o bună parte dintre aceștia nu cunosc unde pot accesa și unde se pot adresa pentru mai multe oportunități.

Chiar dacă, actorii naționali și cei internaționali oferă o gamă largă de posibilități pentru dezvoltarea personală a tinerilor, există o multitudine de bariere ce împiedică accesarea acestora. Astfel, „Clubul Studenților”, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM și-au dorit să identifice principalele bariere în procesul de accesare a programelor naționale și internaționale de către tineri.

După ce au fost chestionați 806 tineri, au elaborat un studiu privind barierele de accesare a programelor naționale și internaționale pentru tineri și elaborarea recomandărilor pentru fiecare actor participant în proces.

Tinerii au fost chestionați cu scopul de a înțelege cum poate fi sporită accesibilitatea programelor naționale și internaționale în rândul tinerilor din Republica Moldova.

Vezi care sunt barierele și recomandările studiului, accesându-l.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job în Chișinău // Fundația Regina Pacis agajează asistent de proiect
Next Program de vară finanțat în Elveția pentru studenți
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 12 =