Promo-LEX: Concurs de Granturi “Alegeri Prezidențiale 2020”


"Alegeri Prezidențiale 2020" concurs de granturi

Asociația Promo-LEX anunță lansarea Concursului de Granturi “Alegeri Prezidențiale 2020” pentru promovarea participării la vot a cetățenilor Republicii Moldova, în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care pot fi organizate până la filele lunii noiembrie 2020.

Concursul de Granturi este lansat în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate, implementat de Asociația Promo-LEX. Programul este susținut financiar de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Obiectivul general al Programului este de a spori credibilitatea proceselor electorale prin intermediul monitorizării alegerilor și promovării unui mediu favorabil pentru competiția politică.

Concursul de Granturi este lansat în contextul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care pot fi organizate până la filele lunii noiembrie 2020.

Scopul concursului de Granturi “Alegeri Prezidențiale 2020” – de a contribui la sporirea gradului de participare a cetățenilor Republicii Moldova la alegerile prezidențiale din 2020.

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE:

Asociația Promo-LEX va susține proiecte care prevăd activități de informare și educație electorală, mobilizare apolitică a alegătorilor, precum și proiecte care promovează votul informat și asumat conștient, în contextul alegerilor prezidențiale din 2020.

Exemple de activități apolitice eligibile: campanii de informare și mobilizare online și offline; distribuție a materialelor informative și de campanie; dezbateri electorale; activități de informare “din ușă în ușă”; evenimente publice tematice; emisiuni și reportaje tematice Radio/TV care pot fi promovate inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare; proiecții de filme tematice etc.

Organizațiile interesate pot propune activități inovative relevante scopului Concursului de Granturi.

Asociația Promo-LEX nu va finanța proiecte care au drept scop promovarea anumitor concurenți electorali/partide și mișcări politice, inclusiv în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2020.

Proiectele trebuie să includă, obligatoriu, activități de comunicare externă și vizibilitate, iar cheltuielile aferente să fie incluse în bugetul proiectului.

CRITERII DE ELIGIBILITATE:

În cadrul Concursului de Granturi pot participa organizațiile neguvernamentale non-profit și organizații media, inclusiv cele de nivel local și regional, care:

  • Sunt legal constituite și înregistrate în Republica Moldova (forma de înregistrare: ONG, SRL, Societăți pe Acțiuni, Instituții Publice, etc.);
  • Au minim 3 de ani de experiență continuă în aria de profil;
  • Au implementat cu succes cel puțin 2 proiecte similare (de aceeași complexitate și buget);
  • Nu au nicio afiliere politică, nu sunt asociate vreunui partid politic sau concurent electoral și nu sunt/nu vor fi implicate în activități de partizanat politic, inclusiv în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2020.

Nu sunt eligibile organizațiile neguvernamentale înregistrate în afara Republicii Moldova, persoanele fizice, organizațiile/instituțiile guvernamentale, autoritățile publice, partidele politice, organizațiile religioase, ecologice, caritabile, culturale, sportive, sindicatele.

Organizațiile interesate de acest concurs pot înainta spre finanțare doar câte o singură cerere de grant.

Bugetul minimal cererii de grant – 100.000 USD;
Bugetul maxim al cererii de grant – 1.500.000 USD.

GRUPURILE ȚINTĂ:

Proiectele propuse vor viza cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, inclusiv din regiunea Transnistreană și diaspora.
Sunt încurajate proiectele care vor viza diferite grupuri de alegători, precum: tinerii (18-25 ani); persoane cu nevoi speciale (diferite tipuri de dizabilități); minorități etnice; femei din grupuri marginalizate, etc.

Vor avea avantaj proiectele care prevăd un număr semnificativ de beneficiari direcți, prin contact direct (prin participare nemijlocită la activitățile proiectului) sau indirect (online, materiale de campanie, TV/Radio etc).

BUGET, VALOAREA GRANTURILOR:

Programul este susținut financiar de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională USAID Moldova.

Toate detaliile le puteți afla accesând următorul link.

Termen limită: 6 aprilie 2020.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous De ce tip de flori ai nevoie pentru ocazia ta specială? Semnificația şi mesajele transmise de ele
Next Ministerul Educației, Culturii și Cercetării angajează expert pentru evaluarea manualelor școlare
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =