Proiecție de film „7 zile în Rai. Diferențe și similitudini între alegerile din 2006 și 2020 din Belarus”


Pe data de 23 iunie 2022, de la în intervalul orelor 19:00-21:00, în incinta Zpațiu (Casa Zemstvei, str. Al. Șciusev 103, Chișinău) se va desfășura proiecția filmului „7 zile în Rai. Diferențe și similitudini între alegerile din 2006 și 2020 din Belarus” urmată de o discuție cu Natallia Holava.

Întâlnirea include proiecția unui film documentar realizat sub forma unui jurnal video personal, filmat întâmplător în timpul alegerilor prezidențiale din Belarus din 2006. Acesta va fi urmat de un alt video, care documentează protestele împotriva rezultatelor false ale alegerilor prezidențiale și a violențelor dezlănțuite de autoritățile belaruse în 2020. Proiecția va fi urmată de o discuție.

Întâlnirea se va desfășura în limba rusă.

Natallia Holava [BY] s-a născut în 1977 la Borisov (Belarus), a absolvit școala în 1994 și Universitatea de Cultură din Belarus în 1999 în domeniul studiilor culturale (cu specializare ca director de festivități și spectacole). A început să lucreze la televiziunea locală din Borisov în 2002, apoi a lucrat la Minsk, într-o televiziune comercială, ca realizatoare de documentare și scurtmetraje de context social. În perioada 2007-2008 a lucrat la Riga (Letonia), colaborând cu mai multe companii de televiziune. Din 2008 și până în prezent lucrează ca regizor de film independent și organizator de activități culturale în Belarus.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Clubul de carte publica.files v17 - „Fata de laborator” (Hope Jahren)
Next Expoziție fotografică despre viața cotidiana a oamenilor de la sat
Popov Alexandra-Luiza
About the author

Popov Alexandra-Luiza

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − 1 =