Profesori de pe ambele maluri ale Nistrului învață cum să utilizeze IT-ul, ca să facă orele cât mai interesante pentru elevi//FOTO

instruire profesori, Tohateen Hub, IT,

Proiectul Instruirea cadrelor didactice în utilizarea tehnologiilor informațioale în procesul de învățare, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către Institutul pentru Democrație în parteneriat cu Asociația Culturii Bulgare „Rodoliubeț“ și Centrul pentru protecția și promovarea drepturilor femeilor tinere, oferă oportunitea profesorilor din ambele maluri ale Nistrului de a cunoaște posibilitățile erei digitale, în procesul didactic.

Scopul instruirii, afirmă Igor Ciurea, fondatorul  proiectului, este „Apropierea ambelor părți ale Nistrului și creșterea încrederii reciproce între cadrele didactice, care învață totodată utilizarea și aplicarea tehnologiilor informaționale în procesul didactic”.

Timp de trei săptămâni, la Tohateen Hub, 20 de profesori de pe ambele maluri ale Nistrului vor primi instruirile necesare pentru utilizarea tehnologiilor informaționale ca instrument principal în procesul de învățare.

Cei mai activi profesori vor beneficia în ultimul curs de partea practică și un schimb de experiență pe tehnologii. La finalul cursului, profesorii vor trebui să organizeze activități de follow-up.

Natalia Cîrja, o profesoară tânără și ambițioasă  spune: „Sunt utile și binevenite așa tipuri de traininguri. Un profesor care nu este în pas cu timpul, nu prezintă interes elevilor. Acest curs ne va permite diversificarea metodelor de predare, iar procesul instructiv va fi mai interactiv”.

La curs sunt acceptați profesori de orice vârstă, din localitățile aflate sub jurisdicția Republicii Moldova, inclusiv cei din regiunea transnistreană, care au cunoștințe de bază despre IT și sunt pregătiți să și le îmbunătățească.

Următorul atelier din cadrul proiectului va avea loc sâmbătă, 12 mai. Găsiți AICI mai multe detalii despre curs și formularul de înregistrare.

Reporter: Valeria Guțu

Foto: Tatiana Buciuceanu

Previous Gastronomie, concursuri, muzică, târg artizanal, la ediția a III-a Festivalului Peștelui
Next Lecție publică: „Lobby-ul legal - un instrument al democrației funcționale”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *