#PrinMoldovafărăhartă Descoperă cel mai nordic punct al Moldovei!


#prinmoldovafărăhartă

#PrinMoldovafărăhartă Fiecare dintre noi a vizitat cele mai cunoscute locuri ale Moldovei, însă un sat mai puțin cunoscut din punct de vedere turistic este Năslavcea.

Dacă dorești să cutreieri Moldova în lung și în lat, satul Năslavcea te va lăsa plăcut surprins prin locurile pitorești și unicitatea sa. Hai să ne cunoaștem plaiul natal chiar din extremitatea de nord!

Вид на село с обрывистого берега Днестра

Pregăteşte-te de o călătorie lungă spre nordul Moldovei, dar care își merită absolut osteneala. Situat la aproximativ 250 km de capitală, satul Năslavcea din raionul Ocnița, poate fi considerat nordul absolut al Republicii. Localizat pe malul drept al Nistrului, pe dealuri pitorești, creează adevărata impresie a unui sat de munte. Doar privind malul opus de pe priveliștea stâncoasă putem vedea țara vecină, Ucraina și renumită mănăstire rupestră de la Leadovo.

Lacul Albastru (Arghelit)

C:\Users\lilia\Downloads\34330942_611847529188432_2805092872443920384_n.jpg

Un loc absolut fermecător și cu o poveste interesantă este lacul Arghelit din Năslavcea. O fostă carieră de piatră, lăsată de lucrători a fost găsită inundată peste noapte și transformată într-un lac cu o apă albastră și clară asemenea sticlei. Ceea ce face acest lac special este macaraua lăsată de lucrătorii carierei, care acum face parte din lac, neputând să o scoată din cauza greutății. Acum localnici din întreg raionul își petrec zilele fierbinți de vară pe malul acestui lac, format din simplă întâmplare. 

Localitatea pitorească oferă oricărui vizitator o experiență inedită. Printre atracțiile turistice fac parte monumentul dedicat jertfelor răscoalei de la Hotin din anul 1919 amplasat în centrul orașului. O priveliște nemaipomenită este oferită de Hidrocentrala 2. Biserica Adormirii Maicii Domnului, construită în anul 1905 are porțile deschise pentru vizitatorii chiar și după un secol. La doi kilometri de biserică, se află peşterile Nagoreni. În trecut acestea adăposteau localnicii în timpul invaziilor tătarilor. Satul găzduiește două monumente ale naturii de tip paleontologic – Râpa “Rudîi Iar” și Râpa “Carpov Iar”. 

no-photo
no-photo

Sperăm că ți-ai mai adăugat o locație de vizitat și nu ezita să îți completezi lista cu alte locuri frumoase în celelalte articole Youth.md și să îți împărtășești gândurile pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

Reporter: Lazari Delia

Prin intermediul #prinmoldovafărăhartă, reporterii Youth.md te încurajează să călătorești, mai întâi de toate, la tine acasă. Noi venim cu sugestii și detalii, tu vino cu dragostea față de acest plai!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Agenția de marketing Purple angajează Project Manager
Next Participă la „Business Breakfast” cu Sergiu Railean
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − nine =