Petrece o seară relaxant participând la expoziția artistului plastic Tudor Zbârnea


expoziția personală tudor zbârnea

Muzeul Național de Artă al Moldovei, va inaugura expoziția personală a artistului plastic Tudor Zbârnea, Director General al Muzeului Național de Artă al Moldovei. Expoziția întrunește 40 de lucrări de pictură, realizate în perioada anilor 2013-2020.

Evenimentul va avea loc în data de 15 decembrie, 2020, ora 16.00.

Despre autor:

Născut la 29 decembrie 1955 în orașul Nisporeni, Republica Moldova, artistul plastic Tudor Zbârnea este absolvent al Şcolii Republicane de Arte Plastice I. E. Repin din Chișinău și al Universității Naționale de Arte George Enescu, din Iași, Facultatea de Arte Plastice, Secția pictură, Clasa profesorului Corneliu Ionescu.

Tudor Zbârnea, încă de la începutul carierii sale, și-a construit profilul său artistic, devenind o puternică individualitate. Artistul și-a edificat cu tenacitate propriul demers vizual, în care se disting mai multe etape de ordin estetic și imagistic. Pictura, pentru el, rămâne a fi o formă de cercetare artistică, în același timp păstrând, în permanență, funcția expresivă a culorii, realizează o pictură orientată către o problematică concentrată asupra unei dimensiuni existențiale.A debutat în anul 1984 în cadrul unei expoziții republicane de artă contemporană organizată la Chişinău, din acest an participă aproape la toate expozițiile oficiale organizate de Ministerul Culturii și U.A.P. din Republica Moldova, în țară și străinătate. Din 1992 participă la o serie de expoziții organizate de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Pe parcursul carierei sale artistice, Tudor Zbârnea reprezintă Republica Moldova în străinătate în cadrul multiplelor Simpozioane și Saloane Internaţionale de Artă, unde se distinge printr-un puternic discurs pictural individual (Belgia, Belarus, Cehia, Cipru, China, Kazakhstan, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Italia, Lituania, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Turcia, Ucraina).

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // AB + Partners angajează Social Media Manager
Next Când să începi a te pregăti pentru admiteri în străinătate?
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *