Participă la Forumul ONG cu genericul „Pentru o societate civilă puternică”


Consiliul ONG, în parteneriat cu Centrul CONTACT, invită reprezentanții organizațiilor societății civile la Forumul ONG. Genericul ediției 2022 este „Pentru o societate civilă puternică” și se va desfășura fizic, miercuri și joi, 26-27 octombrie 2022, în cadrul Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, str. Ion Creangă 1.

Subiecte abordate în cadrul Forumului

  • necesitatea colaborării și dialogului dintre OSC-uri și autoritățile publice centrale pentru a susține și a dezvolta societatea civilă;
  • sustenabilitatea financiară;
  • promovarea imaginii sectorului asociativ;
  • sporirea încrederii publicului larg,
  • consolidarea relațiilor de colaborare și schimbul de experiență între organizațiile societății civile din R. Moldova și țările Parteneriatului Estic.

La fiecare ediție a Forumului, este adoptată o Rezoluție, constituită din prioritățile stabilite de către participanți.  Ulterior, membrii Consiliului ONG trebuie să  implementeze aceste priorități  pe durata mandatului lor de 2 ani. După expirarea mandatului, membrii Consiliului ONG prezintă o evaluare a implementării Rezoluției, adoptată  la următoarea ediție a Forumului ONG-urilor.  

La fel, în cadrul Forumului, va fi ales noul Consiliu ONG. Prin urmare, organizațiile interesate, sunt încurajate să delege reprezentanții lor în noul Consiliu. Procedura de delegare a candidaților este indicată în formularul de înregistrare.

Pentru a participa la Forum, vă rugăm să completați formularul de înregistrare până la data de 20 octombrie 2022.

Despre Consiliul ONG

Consiliul Național al ONG-urilor din Republica Moldova (Consiliul ONG) este un organ reprezentativ neformal, desemnat de către Forumul ONG-urilor din Republica Moldova, care activează în vederea creării unui cadru favorabil pentru dezvoltarea durabilă a organizațiilor societății civile. Consiliul reprezintă o rețea cu experiență și expertiză în domeniul promovării politicilor publice și consolidării parteneriatelor, facilitării dialogului dintre Societatea civilă – Guvern – Parlament.

Misiunea Consiliului ONG este crearea unui cadru favorabil pentru dezvoltarea durabilă a organizațiilor societății civile prin implicarea acestora în procesul de discutare/lansare/monitorizare a proiectelor de lege și a politicilor publice.

Informații detaliate privind activitatea Consiliului ONG pot fi găsite accesând pagina oficială și pagina de facebook.

Forumul ONG 2022 este organizat de Consiliul ONG și Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Suediei, Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și GIZ, prin intermediul proiectului „Consolidarea societății civile în țările Parteneriatului estic”.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Autoare: Laura Macari

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Viorica Țîmbalari, campioană a schimbării 2022, despre valoarea inițiativei și puterea comunităților din diasporă
Next Cafeneaua Literară revine cu cea de-a doua ediție
Laura Macari
About the author

Laura Macari

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 12 =