Participă la concursul marca Oficiul “Schimbarea Climei”


write

Oficiul ”Schimbarea Climei” lansează un concurs pentru articole jurnalistice cu  privire la problemele de adaptare la schimbările climatice, deschis tuturor jurnaliștilor din presa națională și locală, mass media online, radio și televiziune.

Scopul principal al acestui concurs este de a-i încuraja pe jurnaliști să se specializeze în scrierea informațiilor ce țin de adaptarea Republicii Moldova la schimbările climatice.

Vor fi acceptate articole de știri, analize, reportaje, interviuri, editoriale, articole de opinie și imagini ilustrative care corespund următoarelor criterii de selecție:

  1. Impactul schimbărilor climatice asupra economiei și  populației din țara noastră, inclusiv asupra – grupurilor vulnerabile;
  2. Necesitățile adaptării la schimbările climatice la nivel național, sectorial și comunitar;
  3. Identificarea și promovarea acțiunii de adaptare la nivel național și sub-național, în special la nivel comunitar;
  4. Dezvoltarea durabilă și acțiunile de adaptare la schimbările climatice;
  5. Sensibilitatea urbană la efectele schimbărilor climatice;
  6. Abordarea problemei schimbărilor climatice din perspectiva egalității de gen;
  7. Securitatea și siguranța alimentară în condițiile schimbărilor climatice;
  8. Impactul schimbărilor climatice asupra ecosistemelor și biodiversității din Republica Moldova

Articolele vor fi evaluate de către un juriu alcătuit din profesioniști din mass media și ONG-uri,  în funcție de complexitate,  relevanța tematică, calitatea documentării pe parcursul elaborării articolului, originalitatea subiectului, instrumente de prezentare și vizualizare a datelor, impact, respectarea eticii, acumularea de informații în proces.

Participanții vor trebuie să expedieze minim 3 materiale pentru a intra în concurs și au dreptul de a participa la una din următoarele categorii:

– Media Print (pentru articole publicate în știri, pagini web);
– Radio (pentru materialele în versiune audio);
– TV (pentru materialele în versiune video);
– Blog (text comentariu/analiză/opinie publicat pe blogul personal sau pe o platformă comună).

Pentru fiecare categorie va fi stabilit un singur câștigător și va fi oferit un premiu bănesc în valoare de 5 mii de lei.

Publicațiile/ materialele pot fi trimise în formă electronică (link-ul sursei unde a fost publicat), tipărit, audio și video, la următoarea adresă de e-mail: adapt@clima.md cu titlul “Concurs pentru articole jurnalistice cu  privire la problemele de adaptare la schimbările climatice”. De asemenea, acestea pot fi trimise prin poștă sau aduse într-un plic sigilat la adresa:  Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 36, mun. Chisinau, Republica Moldova, cu inscripția “Concurs pentru articole jurnalistice cu privire la problemele de adaptare la schimbările climatice”.

Data limită de depunere a dosarelor este 1 octombrie 2017. Vor fi admise în concurs articolele jurnalistice elaborate și difuzate, publicate în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2017.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Не пропусти возможность стать дизайнером в нашей компании !
Next Participă la școala de vară si dezvoltă-ți abilitățile personale
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =