Participă la ateliere de artă murală dedicate egalității de gen


ateliere de artă murală și egalitate de gen

UN Women Moldova invită tinerii și tinerele din raioanele Ungheni și Cahul să participe la atelierele de artă murală dedicate egalității de gen. 24 de localități din raioanele Ungheni și Cahul vor promova egalitatea de gen și vor sensibiliza publicul cu privire la violența în bază de gen prin intermediul unui proiect amplu dedicat artei murale (graffiti).

În strânsă colaborare cu autoritățile locale și Urban Spirit, se va desfășura o serie de ateliere practice de artă vizuală, și anume de pictură stradală (graffiti) cu participarea tinerilor din raioanele Cahul și Ungheni, vor include 22 de picturi murale create în spații publice, dar și două școli de vară la care vor participa tinere și tineri interesate/ți de domeniul inovării sociale și artă, cu scopul de a reflecta prin artă problemele globale care necesită soluții urgente.

Proiectul va implica atât pe cei/cele care au deja o experiență în crearea obiectelor de artă (tineri designeri, artiști, elevi/eleve pasionați/pasionate de desen), cât și pe acei/acele tineri/tinere care nu și-au încercat niciodată forțele în domeniul artei vizuale, însă ar dori să învețe să-și implementeze ideile, folosind arta murală cu scopul de a promova idei sociale, în mod special – egalitatea de gen.

Structura proiectului se bazează pe 3 etape:

  • Faza 1 a proiectului – Egalitate prin artă – constă din câteva sesiuni informative de 4 zile, cu scopul de a discuta despre stereotipuri, egalitate de gen, violență pe bază de gen, dar și de a schița ideile pentru crearea picturilor murale în localitățile Zagarancea, Valea Mare (raionul Ungheni) și Baurci-Moldoveni și Zîrnești (raionul Cahul), inclusiv cu participarea tinerilor din orașele Cahul și Ungheni;
  • Faza 2 a proiectului (luna iulie) include 18 ateliere de lucru și pictarea a 18 picturi murale, organizate în orașul Cornești, s. Cornești, Măcărești, Costuleni, Mănoilești, Rădenii Vechi, Teșcureni, Pîrlița, și Sculeni din raionul Ungheni; Cucoara, Andrușul de Jos, Vadul lui Isac, Alexanderfeld, Pelinei, Alexandru Ioan Cuza, Slobozia Mare, Văleni și Larga Nouă din raionul Cahul;
  • Faza 3 – a proiectului (luna august) va consta în două tabere de vară cu implicarea localităților Cahul, Baurci-Moldoveni, Zîrnești, dar și Ungheni, Zagarancea și Valea Marea. Programul taberelor va include informații despre utilizarea artei ca instrument de promovare a egalității de gen, activități distractive, cum ar fi break-dance sau program cu implicarea DJ-ului, etc.

Pentru informații suplimentare, consultați pagina evenimentului.

Proiectul EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai în comunitatea ta inițiative de succes cu care te mândrești? Participă la competiția IDIS „Viitorul”
Next Descoperă puterea informației la Media Camp Online, ediția VI-a
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − four =