Oportunitate de finanțare pentru companiile din Cahul și Ungheni


finanțare cahul ungheni

O oportunitate de finanțare în valoare de până la 770.000 mii de euro este oferită de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea sectorului privat din regiunile cheie Cahul și Ungheni. Un program amplu de granturi destinat întreprinderilor existente, startup-urilor și inițiativelor de antreprenoriat social din ambele regiuni a fost lansat de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.

Cine poate beneficia de finanțare în cadrul acestui apel?

28 de companii din regiunile cheie Ungheni și Cahul vor beneficia în acest an de granturi în valoare de 15.000 –  30.000 euro fiecare. Asistența financiară va putea fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii în scopul dezvoltării afacerii, creării de noi locuri de muncă și sporirea atractivității regiunilor-cheie pentru noi investiții. Programul de granturi va fi însoțit și de activități de mentorat și instruiri gratuite pentru a stimula cultura antreprenorială a regiunilor cheie. 

Termenul limită este 30 noiembrie 2020, ora 17.00.  

Antreprenorii din regiunile Ungheni și Cahul pot depune dosarul la următoarele categorii de finanțare:

1. Sprijin pentru extinderea și dezvoltarea afacerilor existente (granturi a câte 30.000 euro fiecare pentru 16 beneficiari)

Cerințe minime:

  • Entitate economică, înregistrată în Republica Moldova;
  • Companie cu mai mult de 3 ani de activitate, situată în raioanele Cahul sau Ungheni (zonă urbană sau rurală);
  • Contribuție monetară obligatorie de cel puțin 10% din valoarea grantului.

2. Sprijin pentru startup-urile existente sau nou create (granturi a câte 15.000 sau 25.000 euro pentru 10 beneficiari)

Cerințe minime:

  • Entitate economică, înregistrată în Republica Moldova;
  • Companie cu mai puțin de 3 ani de activitate, situată în raioanele Cahul sau Ungheni (zonă urbană sau rurală) sau antreprenor/antreprenoare dispus/ă să lanseze o nouă afacere în comunitățile rurale  din raioanele Cahul sau Ungheni;
  • Contribuție monetară obligatorie de cel puțin 5% (pentru granturi de până la 15.000 EURO) sau de 10% (pentru granturi de până la 25.000 euro).

3. Sprijin pentru inițiative de antreprenoriat social (granturi a câte 20.000 euro fiecare pentru două proiecte de antreprenoriat social)

Cerințe minime:

  • Grup de persoane înregistrate ca entitate juridică până la acordarea suportului financiar care vor activa în raioanele Cahul sau Ungheni sau companii existente,  antreprenori situați în raioanele Cahul sau Ungheni care își propun să dezvolte, finanțeze și implementeze inițiative răspuns la problemele sociale, culturale sau de mediu fără a genera profit sau pentru a reinvesti profitul în scopuri sociale;
  • Contribuție monetară obligatorie de cel puțin 5% din valoarea grantului.
  • Întreprinderile de stat sau companiile înființate de APL nu sunt eligibile pentru acest concurs.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Sursa: md.undp.md 

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous [Antreprenoriat] Diferențe dintre a întemeia propria afacere vs start-up
Next Job // Caritas Czech Republic și A.O. Pro-Development sunt în căutarea unui expert / formator
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *