Concursul Tulip Press Awards pentru jurnaliști


Încurajând Jurnalismul pentru Drepturile Omului

Ce reprezintă concursul:

În parteneriat cu Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Moldova, Centrul pentru Jurnalism Independent lansează cea de-a IV-a ediție a prestigiosului concurs Tulip Press Awards. Acest eveniment marcant are loc în contextul celebrării Zilelor Libertății Presei, un moment dedicat recunoașterii eforturilor jurnaliștilor de a ilustra și promova principiile fundamentale ale drepturilor omului.

Ce vei învăța din acest concurs?

Concursul Tulip Press Awards își propune să stimuleze creativitatea și angajamentul jurnaliștilor și fotojurnaliștilor, încurajându-i să exploreze subiecte legate de respectarea drepturilor omului în Republica Moldova. Prin intermediul a trei secțiuni distincte – Video, Presa Online/Presa Scrisă și Fotografie – concursul oferă platformă pentru exprimarea și evidențierea diverselor aspecte legate de drepturile omului.

În ce constă concursul?

Jurnaliștii și fotojurnaliștii sunt invitați să își înscrie creațiile, constând în două materiale jurnalistice sau două fotografii, realizate și publicate în perioada 1 aprilie 2023 – 31 martie 2024. Lucrările prezentate trebuie să reflecte tematica drepturilor omului în Republica Moldova, acoperind aspecte precum drepturile minorităților etnice, accesul la un proces de justiție echitabil, provocările cu care se confruntă apărătorii drepturilor omului, problemele libertății mass-media, dreptul la educație, justiție echitabilă, ocrotirea sănătății, mediu înconjurător sănătos și dreptul la informare.

Premii:

Pentru fiecare secțiune – Video și Presa Online/Presa Scrisă – vor fi acordate câte trei premii, în timp ce secțiunea Fotografie va oferi un singur premiu. Fiecare premiu constă în suma de 300 de euro.

Regulamentul complet al concursului, care include condițiile de participare și criteriile de jurizare, poate fi consultat pe pagina oficială a evenimentului.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Dezvoltarea competențelor digitale în rândul tinerilor.
Next Chestionar pentru evaluarea intereselor tinerilor în domeniul educației financiare
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 3 =