Ești jurnalist și vrei să acumulezi experiență în domeniul managementului electoral? Participă la Școala Electorală pentru Jurnaliști “Mass-media și alegerile”, care va avea loc în perioada 11-19 august 2018.
Evenimentul este organizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral de pe lângă Comisia Electorală Centrală (CICDE) și are drept scop își propune drept scop inițierea jurnaliștilor în managementul electoral, instruirea acestora privind utilizarea corectă a noțiunilor ce definesc sistemul electoral, principiile de reflectare a alegerilor, drepturile și obligațiile mass-media în procesul electoral, codul de conduită în campania electorală. Totodată, va fi explicat sistemul electoral mixt, care urmează să fie implementat în Republica Moldova la următoarele alegeri parlamentare ordinare. De asemenea, programul prevede 1,5 zile de lucru individual, timp în care participanții(-tele) vor avea de realizat o temă pentru acasă.
Participanții (-tele) vor beneficia de o experiența vastă a formatorilor de talie internațională. În cadrul instruirii vor fi folosite metode interactive de predare axate pe obținerea de abilități și competențe.
Cheltuielile pentru instruire și mese, pe durata cursului, sunt acoperite de către organizatori. Cazarea în mun. Chișinău va fi oferită, la solicitare, pentru participanții din teritoriu. Pentru zilele de 18 și 19 august 2018, când activitățile se vor desfășura în afara orașului, organizatorii vor oferi cazare și transport pentru toți participanții.
Pentru a vă înscrie la școala electorală, accesați acest link. Completarea formularului online se va efectua până la 25 iulie 2018, inclusiv.
Selecţia participanţilor se va realiza respectând principiul egalităţii de şanse, principiul nondiscriminării, tratamentului egal și transparenței.
Activitatea este organizată în cadrul campaniei de educare și informare a cetățenilor cu genericul ”Democrația se învață: Implică-te”, desfășurată de CICDE, realizată în cadrul Proiectului “Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.
No Comment