Mariana Galben: „E #COOL să ai un corp frumos și sănătos!”

Youth Klinic Moldova, Cooltivăm Sănătatea,

Chiar dacă nu-i place să ofere interviuri, Mariana Galben a acceptat să se implice în campania „COOLtivăm Sănătatea” și a povestit ce a determinat-o să-și schimbe radical stilul de viață. De la 105 kg a ajuns la puțin peste 70 și a început să practice sportul cu regularitate, iar rezultatele sunt fenomenale.

 

Eu puteam să mănânc și la ora 10 noaptea înainte și puteam să mănânc chiar tort, pe când acum nu-mi amintesc când ultima dată am gustat o prăjitură. M-am trezit la un moment dat că aveam 105 kg . Asta pentru mine a fost un șoc, fiindcă nu mă cântărisem de vreo 2 ani. Adică eu știam că aveam o greutate de 85, asta pentru mine era norma , foarte des îmi spuneam „eu mă simt bine în pielea mea” , ”așa sunt eu”,  și când m-am trezit pe cântar cu 105 kg și vedeam că am probleme de genunchi, probleme cu digestia, tot felul de probleme erau, am zis că ”nu”, ceva trebuie de schimbat, spune Mariana Galben.

Acum jurnalista face sport de 6 ori pe săptămână, arată minunat și consideră că e bine să faci schimbarea cât mai devreme: „Aș fi vrut, probabil, să văd când aveam 13-14, 15 ani și eu cântăream 80-85 de kg, un astfel de video în care cineva să-mi spună că poți să faci schimbarea oricând și e bine să o începi mai devreme, pentru că dacă nu slăbești la 15 ani la 30 o sa-ți fie foarte greu.”

Mai multe detalii despre istoria jurnalistei, puteți afla accesând LINKUL.

Daca te confrunți cu diferite riscuri și tulburări nutriționale, vino la cel mai apropiat Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor din rețeaua Youth Klinic Moldova! Împreună Cooltivăm sănătatea!

#COOLtivamSanatatea este o campanie sustinuta de Swiss Cooperation in Moldova in parteneriat cu UNICEF Moldova, Ministerul Sanatatii, Muncii și Protectiei Sociale al Republicii Moldova și Centrul Neovita.

Youth Klinic Moldova este o rețea națională de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor, care oferă servicii medicale și psiho-sociale, gratuite și confidențiale, pentru adolescenți și tineri până în 24 de ani la: ginecolog, urolog-androlog, dermatovenerolog, testare voluntară HIV, psiholog, asistent social.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la cea de-a 5-a ediție a Școlii IPRE și descoperă care sunt rezultatele Parteneriatului pentru Pace la 25 de ani
Next Ești jurnalist și faci reportaje pe teme sociale? Vino la un atelier și află cum scrii despre violența în familie
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply