Job // Friedrich Ebert Stiftung Moldova angajează traineri în organizarea și desfășurarea dezbaterilor publice.
Context general:
Fundația „Friedrich Ebert”, Alianța INFONET și Asociația Cetățenilor cu Inițiativă (ACI) implementează în parteneriat Proiectul „Împreună cu cetățenii pentru bună guvernare”. Proiectul este cofinanțat de către Uniunea Europeană, Fundația Konrad Adenauer prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” și implementat în 5 localități din Republica Moldova, în perioada 01.11.2019 – 31.01.2021.
Grupurile țintă:
1. Reprezentanții autorităților administrației publice locale (AAPL) din 5 localități: Leova, Căușeni, Peresecina, Răzeni, Izbiște.
2. Membrii Coalițiilor Locale ale cetățenilor din cele 5 localități mai-sus menționate.
DESCRIEREA SARCINII:
Obiectivul general al sarcinii este de a dezvolta capacitățile Membrilor Coalițiilor Locale în vederea promovării instrumentelor democrației participative și anume, în desfășurarea dezbaterilor publice pe probleme de interes comun.
Obiectivele specifice:
Elaborarea unui modul de instruire în format zoom privind organizarea și desfășurarea dezbaterilor publice. Modulul de instruire va conține 3 sesiuni separate pentru fiecare dintre cele 5 localități-țintă (15 sesiuni în total; maxim 3 ore per sesiune) după cum urmează: (1) o sesiune teoretica în metodologia de organizare a dezbaterilor publice; (2) o simulare a unei dezbateri publice in baza unei probleme reale identificate pentru fiecare localitate și (3); desfășurarea, împreună cu Coalițiile Locale, a unei dezbateri publice în localitățile proiectului.
Profilul expertului:
- Studii superioare în administrare publică, drept sau domenii conexe.
- Cunoașterea bună a limbilor română și rusă este obligatorie.
- Cel puțin 5 ani de experiență profesională în domenii conexe cu tema sarcinii.
- Cel puțin 3 ani de experiență de consultanță în domeniul democrației participative, APL, transparenței administrative;
Activitățile de instruire vor avea loc în perioada iulie-noiembrie 2020, în localitățile Leova, Căușeni, Peresecina, Răzeni, Izbiște din Republica Moldova. Mai exact, sesiunile de instruire și simulările (10 în total) se vor desfășura în perioada iulie- august 2020, iar dezbaterile propriu-zise (5 în total) în septembrie-noiembrie 2020.
Dosarul de aplicare:
- CV-ul care să detalieze capacitatea și experiența candidaților în îndeplinirea obiectivului termenilor de referință;
- Oferta financiară.
Cei interesați vor transmite dosarul de aplicație până pe 29 iunie 2020, la adresa de email fes@fes-moldova.org cu titlul e-mailului „Răspuns Termeni de referință expert dezbateri publice”.
Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!
No Comment