Job full-time: Centrul de Drept al Avocaților angajează consilier juridic


job full time consilier juridic

Job full-time: Organizația non-guvernamentală „Centrul de Drept al Avocaților” caută un consilier juridic care să susțină proiectele UNHCR.

Descrierea centrului:

Asociația publică „Centrul de Drept al Avocaților” (ACV) este o asociație publică, neguvernamentală, non-politică, non-profit înregistrată la Ministerul Justiției al Republicii Moldova la 24 februarie 1997. Scopul principal a ACV este: să promoveze drepturile omului persoanelor care au nevoie de protecție internațională (refugiați, solicitanți de azil), apatrizilor, persoanelor expuse riscului de a deveni apatrizi și imigranților vulnerabili (inclusiv străinii reținuți în custodia publică) care sunt cei mai marginalizați și cu risc de încalcare a drepturilor omului.

Responsabilități:

 • Furnizarea informațiilor de înaltă calitate apatrizilor, solicitanților de statut de apatrizi, persoanelor cu risc de a deveni apatrizi în Moldova, persoanelor fără acte.
 • Oferirea consilierii juridică cu privire la procedura de determinare a statutului de apatrid, probleme de integrare și naturalizare pentru apatrizi și refugiați, documentație conform statutului legal.
 • Discuții cu autoritățile de stat cu privire la procesul de documentare, accesul la sistemele sociale, economice și de sănătate pentru apatrizi.
 • Menținerea și actualizarea zilnică a baeia de date existente (PGv4) cu informații în timp real despre apatrizi, solicitanții statutului de apatrizi și persoanelor cu risc de a deveni apatrizi în Moldova.
 • Acționarea în calitate de secretar al comisiei de achiziții: pregătiți documentele necesare și prezentați comisiei ACV pentru achiziții.
 • Alte atribuții

Competențe și experiență necesare:

 • Diplomă universitară în drept, administrație publică și un alt domeniu conex.
 • Este necesară experiența de cel puțin un an în domeniu conex.
 • Experiență în utilizarea computerelor și a pachetelor software de birou.
 • Experiența anterioară cu proiectele donatorilor este un avantaj puternic.
 • Limbi vorbite fluent: româna, rusa și engleza.

Centrul de Drept al Avocaților este dedicat diversității forței de muncă. Femeile, persoanele cu dizabilități, romii și alte minorități etnice sau religioase, persoanele care trăiesc cu HIV, precum și refugiații și alți cetățeni care nu au dreptul legal să lucreze în Republica Moldova, sunt încurajați în mod special să aplice.

Candidații interesați de acest job full-time, sunt invitați să trimită CV-ul și o scrisoare de intenție prin e-mail la: [email protected] până la 10 ianuarie 2021.

Doar candidații preselectați vor fi invitați la interviu.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous StartUP HUB oferă posibilitatea tinerilor de a fi instruiți în domeniul antreprenorial
Next Champions of Change, Alexandru Lopotenco: „Experiența și lecțiile învățate sunt cele mai de preț medalii și premii pe care le poți obține la olimpiade și concursuri”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 1 =