Israel – tărâmul startup-urilor. Descoperă fabrica de start-upuri


Nici afacerile și domeniul antreprenorial nu mai este cel ce altădată. La etapa actuală start-upurile sunt cireașa de pe torta business-ului mondial.

Zilnic, lumea se dezvoltă, iar tinerii sunt cei care trebuie să se adapteze cât mai rapid și mai eficient la climatul nou ce apare în toate sferele vieții.

Totuși, ce este un start-up ? Un start-up este o afacere sub forma unei companii, a unui parteneriat sau o organizație temporară care are scopul de a căuta un model de afaceri repetabil și scalabil. Unul dintre statele cu cel mai mare număr de start-upuri este Israelul.

Israel's maturing cybersecurity startup ecosystem | TechCrunch

Israelul și-a câștigat renumele de Startup Nation (după Silicon Valley și Wall Street) și se mândrește cu faptul că tehnologia reprezintă principala sursă de export a țării. Cele mai recente statistici arată că Israelul găzduiește astăzi peste 4.800 de afaceri inovatoare, aflate la început de drum și aproximativ 24 de centre pentru start-upuri localizate doar în zona Tel Aviv, unele din ele fiind operate de Microsoft și Google. 

Și în Ierusalim se găsesc asemenea baze, unde ideile noi prind contur și se transformă în business-uri de succes. Jerusalim Venture Partners este un astfel de loc, care s-a dezvolat atât de mult, încât acum campusul cuprinde propriul restaurant și club de noapte.

Pentru că Israelul este o piață mică, în condițiile în care țara are doar 8 milioane de locuitori, companiile fondate aici sunt forțate să gândească global și să facă strategii pentru piețele externe, iar diversitatea mare de oameni aduce un plus de ceativitate, flexibilitate și viziuni diferite.

Factorii favorabili acestui proces continuu sunt:

  1. Statul nu împiedică crearea start-upuri-lor, ci dimpotrivă le susține. Orice doritor poate crea propriul mini-business în doar câteva zile la un preț foarte redus.
  2. Majoritatea populației israelitene, și fete și băieți, este obligată să facă armata. Acest lucru permite tinerilor să dobândescă abilități și cunoștințe în diferite domenii, precum sport, alimentație, informatică etc.
  3. Fluxul major al populației imigrante.
  4. Prezența investițiilor cu capital străin. 
Descoperă cele mai interesante, cele mai populare și de success start-upuri din Israel :
  1. Waze– cel mai popular start-up israelit la etapa actuală, ce reprezintă o aplicație de navigat, cu hărți pentru 30 milioane de șoferi din întreaga lume.
  2. Correlor– un site care creează harta personalității umane, utilizând algoritmii, pe care biologii îi folosesc pentru determinarea ADN-ului.
  3. MyHeritage.com– este un site de genealogie cu peste 72 milioane de utilizatori înregistrați. Baza de date numără 1,5 miliarde de nume și 27 milioane de arbori genealogici de familie.
  4. CrossReader– o extensie pentru Google Chrome, care pe măsură  ce citești articole, îți recomandă altele asemănătoare de pe internet, fără a fi nevoie să descarci o aplicație specială pentru asta.
  5. Wix– o aplicație ce oferă site-uri gratuite sau la costuri foarte mici și îi ajută pe cei care nu se pricep la tehnologie să își dezvolte propriile modele și să își pună în practică viziunea.

Acum că ai aflat aceste informații, cu siguranță noi, vei putea să utilizezi una din aplicații, să îți creezi noi idei și ai un motiv în plus de a vizita Israelul.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să accesezi paginile de Instagram, Facebook și canalul de Telegram al platformei Youth.md !

Reporter Youth.md : Cătălina Bezer

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Educația financiară prin lectură - „Tată bogat, tată sărac” de Kiyosaki
Next Discuție online marca Expert-Grup: Instrumente utilizate în promovarea politicilor de mediu
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 11 =