Învață cum să-ți utilizezi eficient dreptul accesului la informație, în cadrul unui exercițiu public

ghid, trasparență, acces la informație

Mulți dintre noi nu cunoaștem cum să profităm de drepturile pe care le avem, inclusiv la dreptul de a avea acces liber la informații publice, pe care le putem cere de la autorități. Mâine, Centrul de Politici și Reforme oganizează un exercițiu practic,  la care toți doritorii vor transmite, conform regulilor, solicitări de informație mai multor instituții publice, apoi, vor vedea care din ele respectă obligația de a transmite un răspuns complet timp de 15 zile lucrătoare, conform Legii.

În cadrul evenimentului va fi prezentat un ghid practic despre accesarea informației de interes public, care explicăm legislația țării în acest sens, cum ea trebuie înțeleasă, ce obstacole impune statul în prezent, cum să solicităm corect informație și ce să facem în caz că nu o obținem.

Evenimentul va avea loc miercuri, 1 august, la ora 19:00, la Cafeneaua Guguță din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt.

De asemenea, ghidul îl puteți accesa aici.

Acest document este elaborat în cadrul proiectului „Transparență, acces la informație și protecția datelor cu caracter personal în Moldova – asigurarea unui echilibru”, finanțat de Ambasada Finlandei la București. Opiniile, constatările și concluziile din document aparțin autorului și nu le reflectă neapărat pe cele ale Ambasadei Finlandei la București.

Previous Atelier de instruire în domeniul prevenirii și combaterii violenței în bază de gen. Formularul de participare
Next Doi tineri din Moldova au demonstrat performanțe mari în cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *