Interviu cu Rose Moran, coordonatoarea Liceului Heritage


Interviu cu Rose Moran, coordonatoarea Liceului Heritage: „Elevii Liceului Heritage obțin diploma internațională Cambridge A Level, acceptată de universitățile de top din toată lumea”.

1. Care este aspectul cel mai practic și util al programului A Level, ceea ce îl face unic pentru mediul educațional din Moldova?

Calificările/diplomele Cambridge International AS și A Level le oferă elevilor posibilitatea să studieze un număr relativ mic de materii, în comparație cu alte diplome pentru care studiază elevii de peste 16 ani. Această orientare îngustă permite elevilor să exploreze în profunzime subiectele alese, ceea ce le oferă în cele din urmă o înțelegere complexă și aprofundată, pregătindu-i pentru universitate sau oriunde altundeva decid să meargă.

2. Cum ați recomanda elevilor să aleagă materiile de studiu în funcție de cariera pe care doresc să o urmeze? Există anumite materii esențiale?

Materiile pe care le alege un elev sunt, în totalitate, la alegerea sa. Dacă elevul știe ce și-ar dori să studieze la universitate, atunci ar trebui să cerceteze calificările necesare pentru a putea fi admis la un curs anume – acestea mai sunt numite „cerințe de admitere”. De exemplu, multe cursuri de inginerie necesită cunoștințe de matematică; facultățile medicale necesită biologie, chimie și matematică. Dacă un elev este indecis cu privire la ceea ce urmează să studieze la universitate, noi îi recomandăm să aleagă așa-numitele „materii facilitatoare”.

Acestea includ: biologie, chimie, fizică, literatură engleză, geografie, istorie, matematică, limbi moderne, limbi clasice – multe dintre acestea sunt disponibile la Liceul Heritage.

3. Există discipline obligatorii la A Level? Care dintre materii sunt diferite, unice în curriculumul A Level disponibil la Liceul Heritage?

Nu există discipline obligatorii la A Level și acesta este unul dintre punctele forte principale ale programului: elevii sunt liberi să aleagă și să-și exploreze interesele. Pe lângă disciplinele noastre de bază, „tradiționale”, cum ar fi engleza, matematica, științele, istoria, geografia, artele sau designul, oferim și materii precum dreptul, sociologia, călătorii și turism, tehnologia informației și altele.

4. De ce ar trebui un elev să aleagă A Level în loc de bacalaureatul național?

Elevii noștri nu susțin bacalaureatul, și doar examenele Cambridge International AS și A-Level. Astfel absolvenții obțin nu doar o diplomă națională, ci una internațională, care le deschide multe uși, fiind recunoscută și apreciată la nivel global, ușor acceptată de universitățile de top din toată lumea (Canada, Marea Britanie, SUA, Germania, Țările de Jos și multe altele), dar și de angajatorii internaționali.

5. Ce calitățile ar trebui să posede un elev pentru a obține cu succes diploma A Level?

Studiul pentru Cambridge International AS și A Level este riguros din punct de vedere academic, iar elevii trebuie să dea dovadă de dedicație, tenacitate și autodisciplină pentru a-și atinge obiectivele pe care și le-au stabilit.

6. Cum pot fi admiși elevii la Liceul Heritage?

După ce un elev și-a depus dosarul, cererea propriu-zisă și reușita anterioară sunt luate în considerare înainte ca elevul să fie invitat la un interviu cu directorul academic și coordonatorul Liceului Heritage. În timpul acestui interviu, elevilor li se va oferi oportunitatea de a vorbi despre performanțele lor academice și despre motivele pentru care doresc să studieze programul nostru Cambridge International AS și A Level.

Admiterea la Liceul Heritage pentru anul de studii 2022-2023 a început. Află mai multe aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ceslav Ciuhrii - A story of Success and a Role Model to Follow
Next CICDE lansează cea de-a IV-a ediție a concursului de burse
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 3 =