Calamitate naturală vs adevăr – oceanul cuvintelor


Two brains with tangled and unraveled tangles, mentor, brainstorm, problem solving. Vector doodle illustration

Percepem sensul replicii, dar nu și adevărul cuvintelor, auzim dialogul, dar nu și cuvintele incluse, ascultăm esența unui speech motivațional, dar nu și valoarea cuvintelor. Cuvinte plutesc prin noi și într-un final, oricum habar n-avem. Așadar, acest articol va cuprinde rolul cuvintelor în zilele și nopțile noastre, ducând cont de iubirea față de ele.

Am zis primul cuvânt vreodată, atunci la început, deseori fiind “mama” sau “tata”. A fost un cuvânt născut din dragoste, aducând în noi dorința de a scoate cât mai multe cuvinte. Tot de atunci știi ce cuvânt e de bine și care e de rău, de astfel cuvintele pot fi și frumoase și periculoase. Psihologic vorbind, oamenii au tendința să zică nu în loc de da, fără a aparține unei culturi. Mai mult de atât, jonglează cu cuvinte, fără să cunoască ce doresc cu adevărat. Toate acestea aparțin energiei lăuntrice și starea spirituală în care ne aflăm. De astfel, putem observa uriașul rol al cuvintelor asupra societății.


Cuvântul este puterea prin care noi creăm sau distrugem. Astfel, contează de unde apare acest cuvânt, de la adâncime sau suprafață și unde ajunge. Cuvântul îmbrăca gânduri, care conțin uneori idei care schimbă lumea noastră. Rareori un cuvânt are un sens. Luate separat, scoase din context, devine gardianul potențialului pe care poate fi realizat într-un discurs viu. 

„Culorile se estompează, templele se sfărâmă, imperiile cad, dar cuvintele înțelepte rezistă”.

—Edward Thorndike

În concluzie, am pus și eu niște cuvinte aici, pentru a medita împreună la valoarea nucleului aflat într-un cuvânt.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Bogus Alexandra

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Spectacol de artificii ce îți va bucura ochii
Next JOB // ASISTENT DE PROIECT ÎN CADRUL CATHOLIC RELIEF SERVICES
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − thirteen =