Interviu cu Daniela Panico, voluntar și coordonatoare adjunctă a echipei Reporteri Youth.md.


interviu daniela panico youth md

Voluntar cu experiență și coordonator adjunct de echipă Youth.md, Daniela Panico este tânăra pentru care voluntariatul a trecut de etapa unei simple activități. Îndrumându-i cu abnegație și dedicație pe reporteri în arta scrierii articolelor, ea devine un model demn de urmat pentru toți membrii noi ai echipei Youth.md.

Împărtășindu-și experiența personală într-un interviu marca Youth.md, Daniela îndeamnă fiecare tânăr practice voluntariatul!

1.Ce te-a motivat să alegi Youth.md?

Sincer vorbind, înscrierea la recrutările Youth.md de acum doi ani în urma a fost o decizie impulsivă, urmările căreia s-au dovedit a fi foarte bune. În vara anului 2019, această oportunitate de dezvoltare mi-a fost adusă la cunoștință chiar de prezenta lideră a Reporterilor – Mădălina Braghiș. Din cuvintele ei, am înțeles că Youth.md este o organizație plină de tineri entuziasmați și dornici de a face o schimbare.

2. Prin ce te-a impresionat colectivul organizației?

Chiar de la prima ședință la parcul Dendrariu, am fost plăcut surprinsă de entuziasmul și energia mereu prezentă în colectiv. Aceste două elemente persistă și acum în atmosfera echipei. Faptul că eram în jur de 70 de persoane, cel mai mare număr de voluntari recent înregistrați, a inspirat un val de încredere printre cei nou-veniți.

3. Cu ce dificultăți te-ai confruntat în cadrul organizației și cum ai reușit să le înfrunți?

Aș spune că nu au fost multe dificultăți întâmpinate pe perioada mea de reporter. Atunci când devii coordonator de echipă realizezi cât de multă muncă este depusă pentru a asigura articole scrise calitativ și atrăgător pentru audiență. Sunt momente când suntem în pană de idei pentru temele săptămânale, dar, datorită inițiativelor proprii a voluntarilor, mereu sunt teme individuale potrivite de postat.

4. Care momente petrecute în cadrul Youth.md sunt pentru tine cele mai memorabile?

Din tot timpul meu petrecut la Youth.md, trebuie să recunosc că momentul în care am primit acces la site a fost cel mai interesant. În sfârșit eram încredințată cu mai multă responsabilitate și într-adevăr simțeam că avansez în cunoștințele mele de reporter. A început să mă fascineze tot ce ține de publicistică și deseori petreceam ore întregi asigurându-mă că fiecare articol preluat de la ceilalți reporteri era prezentat pe site la cel mai înalt nivel.

5. Cum te simți în rolul de coordonatoare adjunctă a echipei Reporteri? E o experiență diferită de cea a unui membru de echipă obișnuit?

Desigur, acum am șansa să văd activitatea voluntarilor și “după culise”. Înțeleg particularitățile activității noastre nu doar pe site prin articole, dar și pe rețelele de social media. Spre deosebire de un reporter obișnuit, acum eu sunt cea care, alături de liderul echipei, ia decizii organizatorice ce sunt aplicate fiecărui membru din Reporterii Youth.md.

6.Crezi că tânărul contemporan ar trebui să opteze pentru voluntariat ca activitate personală? De ce?

Am ajuns să înțeleg că voluntariatul nu este doar o oportunitate de a-ți face noi prieteni și de dezvoltare personală, acesta este însăși o modalitate de a vedea cum ai funcționa în viitorul tău post de muncă. Eu am ales să activez în Reporteri, pentru că mă interesa jurnalistica la moment. Așa cum înțeleg de la alții, fiecare aleg fie Foto-Video-Design, Social Media Facebook sau Instagram bazându-se pe propriile aspirații pentru viitor.

7. Ce îndemn ai da tinerilor dornici de a deveni voluntari?

În primul rând, atunci când te întâlnești cu o șansă de a-ți lărgi orizonturile, nu o lăsa să te treacă a două oară – abordeaz-o! Chiar dacă se va dovedi a nu fi ce ți-ai imaginat, nu pierzi nimic. Dar din contra, dacă ai descoperit exact ce căutai, cu atât mai bine!

Daniela le urează bun-venit voluntarilor Youth.md şi o experienţă cât mai plăcută în echipă! Iar pentru cei care nu au reușit să se înscrie – nu ratați următoarele campanii de recrutări și nu ezita să devii voluntar al acestei organizații. 

Pentru mai multe articole și oportunități, urmărește paginile de Facebook și Instagram.

Reporter Youth.md: Jangă Alexandru

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job full-time // Centrul de Drept al Femeilor angajează asistent/ă de proiect
Next Liga Națională a Tineretului din Republica Moldova își mărește echipa de Board
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − four =