Înscrie-te la școala de vară WEASA 2020 pentru tinerii specialiști


weasa 2020 școala de vara

Tinerii specialiști se pot înscrie la școala de vară WEASA 2020 pentru a descoperi mai multe despre posibilitățile și riscurile lumii digitale, care va avea loc în Polonia.

WEASA 2020 este o școală de vară care se concentrează pe intersecția dintre tehnologie și societate. Ediția 2020 a evenimentului va avea loc la Varșovia în perioada 6 – 15 iulie 2020.

În cadrul școlii de vară, vor fi abordate următoarele subiecte:

  • Discrepanța transatlantică digitală – această secțiune va analiza modul în care UE și SUA abordează reglementările tehnologice mari, unde sunt de acord și unde diferă. De asemenea, va investiga modul în care această dezbatere afectează lupta împotriva dezinformării în Parteneriatul estic și în Balcanii de Vest.
  • Securitatea alegerilor – WEASA 2020 va dedica o ședință de o zi întreagă în special securității electorale. Aceasta include o privire la pașii pe care SUA, UE și alte guverne sunt făcuți pentru a asigura securitatea și integritatea alegerilor și ceea ce ar putea avea nevoie de o mai mare siguranță electorală.
  • Radicalizare și algoritmi online – algoritmii folosiți de platformele tehnologice mari sunt departe de a fi neutri din punct de vedere politic. Ele pot, de fapt, să fie exploatate de actori ostili și folosite pentru a răspândi mesaje de radicalizare sau dezinformare. Această sesiune va analiza starea actuală a radicalizării algoritmice și a dezinformării, cum este legată de modelele de business de mare tehnologie și ce putem face în acest sens.
  • Moderarea conținutului – toate platformele online trebuie să decidă dacă să elimine sau să reducă sau nu conținut nedorit sau jignitor. Totuși, criteriile pe care le folosesc pentru a lua această decizie pot părea adesea arbitrare. Această sesiune va analiza ce tipuri de conținut sunt eliminate și ce rămâne online și modul în care firmele mari de tehnologie se confruntă cu un paradox inconfortabil prin faptul că găzduiesc discursuri publice despre infrastructura privată.
  • Criminalistică digitală / OSINT – această sesiune va învăța participanții să investigheze criminalitatea, mișcările militare și corupția folosind date deschise, cum ar fi imagini prin satelit, fluxuri de socializare și baze de date disponibile publicului.
  • Securitate digitală – această instruire îi va învăța pe participanți ce pași pot face pentru a-și asigura propriile date și comunicații de la actorii ostili. Acesta va include module de mesagerie criptată, practici sigure de comunicare și igienă digitală.
  • Jurnalism de investigație – această sesiune va arăta participanților modul în care funcționează jurnalismul de investigație, ce informații și surse se bazează și structurile de povestire pe care le folosește. Acesta va consta atât într-o privire aprofundată asupra tehnicilor de investigare, cât și într-o discuție mai largă asupra impactului social pe care jurnalismul investigativ îl are.
  • Ateliere de competențe soft – aceasta ar include o continuare a dezbaterilor, negocierilor, povestirii datelor și atelierelor de social media care au jucat un rol proeminent în edițiile anterioare WEASA.

Date și locație:

WEASA 2020 va avea loc în perioada 6 – 15 iulie 2020. Va fi găzduit în campusul Natolin al Colegiului Europei (Varșovia, Polonia).

Participanți și eligibilitate:

WEASA 2020 se adresează participanților care provin dintr-o secțiune a societății și în special din administrația publică, mediul academic, think-tank-urile, mass-media și organizațiile societății civile.

Sunt bineveniți solicitanții care sunt cetățeni și rezidenți ai Parteneriatului Estic și ai Balcanilor de Vest. Profesioniștii trebuie să aibă, de obicei cei cu cel puțin cinci ani de experiență profesională, care lucrează ca analiști de politici, experți, consilieri, funcționari publici, jurnaliști, specialiști din sectorul privat și în ONG-uri și sunt interesați de subiecte legate de WEASA.

Sesiunile WEASA 2020 vor fi concepute cu un public non-tehnic – respectiv, nu trebuie să fiți un expert digital pentru a vă înscrie!

Deadline pentru înscriere: 1 aprilie 2020. Mai multe detalii aici.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, pe youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Shut Up & Write! comunitatea care unește tinerii cărora le place să scrie
Next AV Performance: Binary Supremacy la Artcor! Nu pierde ocazia să vii la acest eveniment
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *