Inovativ și unic! Absolventele și absolvenții Startup School povestesc experiențele lor


O idee „BUNĂ” de startup poate fi generată de oricine, dar nu fiecare e capabil să o pună în acțiune. În programul educațional „Startup School” liceeni din toată țara au posibilitatea să construiască propriul startup tehnologic. În ediția din 2020, au fost înscriși în pre-accelerator peste 70 de tinere/ri, atât din Republica Moldova, cât și din diasporă. Iată care sunt opiniile despre experiența în program a unor participante și participanți din ediția a doua Startup School.

Beatrice Petrașcu: „Cred că programul „Startup School” a fost unul din cele mai bine organizate proiecte la care am participat. Cu module clar definite, mentori ce au în spate o experiență fascinantă și teme ce îți trezesc curiozitatea să le descoperi în profunzime. După experiența din pre-accelerator, mi-am ales și viitoarea facultate și mă bucur că pot aplica ce am învățat în Startup School în studiile ce le fac actualmente”.

Postolachi Daniel: „În calitate de participant al programului pot spune ca cel mai mult mi-a plăcut dorința colegilor și a mentorilor de a dezvolta ceva nou și inovativ, ceea ce m-a încurajat și pe mine să depun munca. În general, as recomanda acest program adolescenților între 14 și 18 ani, deoarece în aceasta perioada ei sunt “2 în 1”, adică posedă atât responsabilitatea adulților, cât și creativitatea copiilor. Acest lucru îi ajută foarte mult sa găsească și să implementeze o idee de afacere”.

Nicoleta Mîrzac: „A fost inovativ și unic. Nu credeam că voi reuși să absolvesc Startup School și într-adevăr erau momente în care am vrut să renunț din cauza presiunii timpului și lipsei ideilor, dar am depus efortul suficient ca într-un final să luăm locul I, a fost ceva wow! Mi-a plăcut aplicabilitatea, gestionarea și simpla instrumentalizare a ideilor datorită indicilor oferiți la fiecare task. A fost o experiență foarte nice și memorabilă”.

Dumitru Samson: „Experiența din cadrul „Startup School” mi-a deschis noi orizonturi spre un viitor antreprenorial. Am cunoscut oameni de succes, cu distincți din diferite domenii, dar și tineri ambițioși cu care am schimbat impresii și păreri”. 

Ana Bzovîi: „În cadrul programului„Startup School” am cunoscut antreprenori care m-au inspirat, prieteni pe care mă pot baza și mentori superbi. Pre-acceleratorul este ideal pentru tinerii care își doresc să devină antreprenori”.

Gheorghe Listru: Programul „Startup School” a fost o experiență utilă pentru mine. Am căpătat noi abilități în crearea unui startup și în luarea deciziilor importante. Am învățat cum să îmi mențin echipa unită și să lucrăm împreună. Mi-a plăcut că în fiecare conferință era o atmosferă diferită. Mereu am fost curios cine va fi următorul mentor și ce sfaturi aș putea căpăta de la aceștia”.

Pentru înscriere în pre-acceleratorul Startup School, click AICI. Aplicările se închid pe 27 septembrie. 

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, realizat cu sprijinul partenerului regional Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei în cadrul Proiectului Tekwill.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaște-i pe cei 15 campioni ai schimbării premiați în cadrul Galei „Champions of Change” 2021
Next 5 motive de ce să cumperi produse autohtone
Dreamups
About the author

Dreamups

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + nine =