Adori ciocolata? Vezi care sunt beneficiile ei pentru organism!


Informaţie eficientă

Toată lumea adoră ciocolata, dar nu toţi ştiu despre beneficiile acesteia. Citeşte o informaţie eficientă despre imapctul ei asupra organismului!

Un pic de ciocolată poate ajuta cu adevărat când te simți obosit, stresat sau într-o dispoziție proastă. Și asta pentru că, pe lângă gustul uimitor, ciocolata afectează creierul în mai multe moduri. De aceea, auzi adesea experți care recomandă ciocolată, împreună cu alimentele care conțin ingrediente similare, precum antioxidanții.

Cea mai bună ciocolată de consumat este ciocolata neagră datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Spre deosebire de ciocolata cu lapte și alte bomboane, cantitatea de cacao din ciocolată neagră poate scădea nivelul de inflamație în organism și poate contribui la reducerea riscului de anumite boli.

  • Ciocolata poate îmbunătăți funcția creierului

Consumul de ciocolată poate fi protector pentru creierul tău și îmbunătățește plasticitatea, capacitatea de a schimba și adapta pe toată viața. Ciocolata s-a dovedit, de asemenea, a fi „neuroprotectoare”, deci poate contribui la păstrarea integrității creierului, prin protejarea neuronilor.

  • Ajută la eliberarea endorfinelor în creier

Nu odată ai recurs la ciocolată în zile deosebit de grele. Asta pentru că experții spun că ar putea avea o modalitate de a-ți îmbunătăți starea de spirit, cel puțin temporar. Ciocolata sporește producția de endorfine, mai bine cunoscută sub numele de substanța chimică  hormon al fericirii. După ce ai consumat, poți experimenta o perspectivă mai pozitivă și, poate, chiar un sentiment de „euforie”, totul datorită modului în care îți afectează hormonii.

  • Ciocolata te trezește

Ciocolata, la fel ca o ceașcă de cafea, conține cofeină și asta poate da un impuls sistemului nervos central. O tabletă de ciocolată neagră conține 70 mg de cofeină, care își poate face efectul ori de câte ori simți o scufundare de energie. Dar consecința cofeinei nu este singurul motiv pentru care ciocolata te poate ajuta să fii în alertă. Ciocolata neagră poate îmbunătăți fluxul de sânge către creier, poate îmbunătăți durata de atenție, memoria, timpul de reacție și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Acum știi, cu siguranță, de ce ciocolata este recomandată înainte de teste, examene sau evenimente stresante. Dar tu cu ce scop o mănânci și ce tip de ciocolata preferi? Împărtășește-ți opinia despre această informaţie eficientă cu Youth.md pe pagina sa de Facebook!

Reporter: Butnaru Sabina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești interesată de IT? Cunoaște GirlsGoIT - platformă pentru fete ca tine!
Next Dialoguri online la Editura Humanitas cu scriitori români
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + six =