Iată 5 motive de ce trebuie să practici voluntariatul


Voluntariatul este despre interacțiune, ajutor, comunicare, experiențe unice și oameni. Această activitate este cheia succesului pentru un tânăr , doar dacă dă dovadă de responsabilitate și implicare.

Am enumerat 5 motive de ce este important să practici voluntariatul și să cucerești lumea prin el.

Ieși din zona ta de confort.

Datorită activităților în care ești implicat, îți valorifici timpul , devii mai responsabil și organizat , ceea ce îți oferă posibilitatea  de a depăși frici , de a te exprima și a nu stabili limite.

Îți faci noi prieteni.

Prin voluntariat îți dezvolți abilitatea de a interacționa cu alte persoane și de a coopera. Grație acestui fapt, depășești fricile de comunicare ,vorbit în public și gestionare a conflictelor.

Îți dezvolți aptitudinile organizatorice.

Ca voluntar într-o organizație , ai liberatatea de care orice tânăr are nevoie. Te poți afirma, lua inițiative , crea proiecte de la 0, pornind de la o idee. Tot ce ai nevoie este curaj, dorință și puțin efort!

Bucuria de a ajuta pe alții.

Te simți plin de recunoștință dacă te implici în activități de caritate sau contribui la proiecte privind protejarea mediului. Aceasta îți oferă o satisfacție enormă, experiențe deosebite și noi oportunități.

Te ajută în viitoarea ta carieră.

Voluntariatul te învață să-ți gestionezi timpul și să-ți dezvolți anumite competențe profesionale, precum: cooperare, leadership, scriere de proiecte, organizare de evenimente. Activând în unul din departamentele unei organizații, înțelegi dacă îți place domeniul și dacă îți dorești să activezi pe viitor în el.

Pentru mulți tineri , voluntariatul a devenit o pasiune care și-a lăsat amprenta, un obicei valoros și un mod de viață. Prin el, te poți descoperi pe tine însuți, afirma într-o comunitate si crea experiențe unice.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Autoare: Mădălina Dudnic

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul Municipal de Tineret recrutează noi voluntari. Aplică și fă voluntariat în sectorul tău
Next Impactul negativ al rețelelor de socializare asupra tinerilor
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − four =