Școala de Vară de Leadership, Educație și Angajament Civic „J.F. Kennedy 2020 Moldova” – ediţia digitală


American Councils for International Education Moldova în parteneriat cu American Councils for International Education Romania și cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova anunță lansarea Școlii de Leadership, Educație și Angajament Civic “J.F. Kennedy 2020 Moldova”- ediţia digitală.

Scopul proiectului este de a instrui 25 de tineri elevi din Republica Moldova pentru a deveni cetățeni activi, a afla mai multe despre valorile democratice ale SUA și cultura Americană și a oferi participanților instrumentele necesare pentru a se angaja în activități civice și de responsabilitate socială. Proiectul va familiariza elevii cu principiile de lucru ale unuia din președinții notorii ale Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy.

Tinerii care vor să se înscrie la ediția digitală a Școlii de Leadership, Educație și Angajament Civic “J.F. Kennedy 2020 Moldova”, trebuie să aibă între 15 – 17 ani.

Camp Kennedy este dedicată adolescenților creativi, dornici de a își dezvolta abilitățile de lider în comunitate și de a cunoaște mai bine societatea în care trăiesc. Proiectul se va încheia cu ghidarea participanților în coordonarea și implementarea proiectelor civice în comunitatea lor.
Timp de o săptămână, participanții vor fi implicați în ateliere de lucru, dezbateri, conferințe online cu lideri activi în promovarea spiritului civic şi comunitar de la noi din ţară. După care tinerii vor dezvolta proiecte în comunitatea lor. Iar în Ianuarie 2021 participanţii vor avea parte de o tabără offline, unde vor avea ocazia să viziteze instituţii de stat, vor discuta cu jurnalişti despre liberatea presei, vor interacţiona cu lideri din domeniul civic şi comunitar. Participarea în cadrul programului Camp Kennedy este gratuită.

Pentru a fi eligibil spre participare în program, fiecare elev doritor trebuie să întrunească următoarele criterii:
– este elev la o școală din Republica Moldova
– are minim 15 și maxim 17 ani împliniți în momentul începerii programului (27 iulie 2020)
– este interesat față de tematica programului
– este implicat civic și a atins rezultate bune în școală și în comunitate
– este entuziasmat să organizeze proiecte civice în comunitatea sa, pentru a multiplica informația și cunoștințele achiziționate.
– limba engleză intermediară
Toți doritorii de a participa sunt încurajați să se înscrie, răspunzând la întrebările din formularul următor în limba engleză:
https://forms.gle/xDqBPhVwq2iymyfy5

Pagina web a taberei:
www.campkennedymoldova.wixsite.com/about

Data limită de completare a formularului: 20 Iulie 2020
Tabăra va avea loc în perioada 27 iulie – 2 august 2020 online, 4 ianuarie – 10 ianurie 2021 la Chişinău
Email de contact: [email protected]

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Petrece o seară minunată ascultând un recital de poezie cu Nicolae Jelescu
Next Job // IREX Moldova angajează specialist în monitorizare și evaluare
Consiliile Americane pentru Invatamant International Moldova
About the author

Consiliile Americane pentru Invatamant International Moldova

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × five =