Profesorii și elevii din Republica Moldova vor avea acces gratuit la tehnologiile și instrumentele Google pentru Educație, din pachetul G Suite. Tehnologiile vor facilita predarea, învățarea, evaluarea și interacțiunea participanților la procesul de studiu, inclusiv la distanță.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și gigantul american Google au semnat un Memorandum de Înțelegere privind implementarea Google pentru Educație în Republica Moldova.
Instrumentele de care vor beneficia elevii și profesorii:
Printre tehnologiile Google de care vor beneficia profesorii și elevii din Republica Moldova se enumeră Google Classroom (interacțiunea între profesori și elevi), Google Meet (organizarea lecțiilor video online), Google Drive (stocarea materialelor pe Cloud și colaborare), Google Sites (organizarea și prezentarea temelor), precum și alte aplicații utile procesului de studiu, care dezvoltă competențe digitale indispensabile în secolul XXI.
Tehnologiile Google pentru Educație au devenit indispensabile în perioada pandemiei oferind utilizatorilor din întreaga lume un nivel înalt de practicabilitate, inovație și flexibilitate. Astfel, numărul utilizatorilor Google pentru Educație a crescut de la 90 de milioane în 2019 la 120 de milioane în 2020.
Programul de formare pentru profesori:
Google va oferi asistență specializată pentru conectarea școlilor la aplicațiile și tehnologiile Google pentru Educație și va facilita formarea cadrelor didactice și a studenților în utilizarea noilor tehnologii.
În perioada crizei COVID-19, Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” în parteneriat cu Google au facilitat acces la suita de aplicații Google pentru Educație pentru 600 de profesori din 150 de școli din Republica Moldova. Astfel, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova au fost realizate o serie de videouri explicative care au inițiat profesorii în procesul de utilizare a aplicațiilor Google.
Până în toamna anului 2020, Ministerul va extinde programul de formare la nivel național și va asigura instruiri etapizate pentru 16.000 de profesori. Formările vor avea loc în perioada 6 august – 15 septembrie 2020, la distanță (online), în grupuri de cel mult 35 persoane, repartizate pe raioane și municipii.
Pentru a participa la cursurile de formare, profesorii sunt invitați să se înregistreze pe acest link.
Sursa: mecc.gov.md
Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!
No Comment