Află care sunt 4 cele mai bune universități din Austria


Austria reprezintă un loc popular pentru studenții internaționali. Nivelul ridicat de predare, echipamentul modern cu care sunt dotate  instituțiile de învățământ și taxele de școlarizare accesibile reprezintă unii dintre factorii care conving tinerii să aleagă această destinație pentru studii. 

Află mai jos câteva dintre cele mai bune universități din această țară.

1. Universitatea din Viena

Universitatea din Viena este cea mai sus clasată universitate din Austria, conform QS World University Rankings, ocupând locul 151 în lume. Aceasta este cea mai mare universitate din Austria, dar și cea mai veche din spațiul germanofon, fiind fondată cu 657 de ani în urmă. În prezent, oferă un spectru larg de subiecte, mai ales în limba germană, dar cu un număr considerabil de diplome de master predate și în engleză. 

2. Universitatea Tehnică din Viena

Universitatea Tehnică din Viena ocupă locul 180 al aceluiași clasament, reprezentând una dintre cele mai prestigioase universități tehnice din Europa. Aceasta se concentrează pe domeniile ingineriei și științelor naturii, având aproximativ 30.000 de studenți înscriși, majoritatea internaționali. Fiind situată în capitala Austriei, tinerii au posibilitatea să se bucure de viața culturală fenomenală a orașului și o atmosferă studențească de neuitat.

3. Universitatea Tehnică din Graz

Universitatea Tehnică din Graz reprezintă cel mai vechi institut de cercetare și educație în știință și tehnologie din Austria, ocupând locul 277 în clasamentul mondial. În prezent, aceasta cuprinde șapte facultăți, oferind 19 programe de studii de licență și 35 de masterat (dintre care 18 sunt în limba engleză) în toate disciplinele de tehnologie și științe naturale. Graz este considerat unul dintre cele mai puternice centre de educație din Austria, oferindu-le tinerilor o senzație de oraș studențesc.

4. Universitatea din Innsbruck

Ocupând locul 281 în clasamentul mondial, Universitatea din Innsbruck are numeroși studenți internaționali. Aceasta oferă multiple facilități excelente pentru cercetare și predare într-un mediu spectaculos, fiind a treia universitate ca mărime din Austria. Situată în inima munților Alpi, Innsbruck reprezintă un centru celebru pentru sporturile de iarnă. Datorită localizării date, nu este surprinzător că Universitatea din Innsbruck este nespus de renumită pentru activitatea sa în domeniul cercetării montane.

Indubitabil, unele dintre cele mai bune universități din lume sunt localizate în Austria, iar numărul tot mai mare de programe de studii și facilitățile oferite influențează tinerii să aleagă Austria pentru studii.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Reporter Youth.md: Nicoleta Catana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Mierea - beneficii și criterii de alegere a soiurilor
Next Care sunt provocările de integrare a tinerilor pe piața muncii din Republica Moldova
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − eight =