Finanțare nerambursabilă de până la 3.500 USD pentru femei oferită de PNUD și Suedia


Femeile cu activitate economică în gospodăriile casnice vor putea beneficia de ajutor financiar nerambursabil de până la 3.500 dolari SUA pentru activități generatoare de venituri, prietenoase mediului și reziliente la schimbările climatice. Granturile vor fi oferite de proiectul PNUD „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, finanțat de Suedia.

Concursul este deschis femeilor din mediul rural sau urban care reprezintă o gospodărie casnică din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, zona de securitate și regiunea transnistreană.

Printre activitățile eligibile pentru finanțare pot fi construcția serelor, irigarea prin picurare, colectarea apei de ploaie, managementul deșeurilor organice, producerea compostului, apicultura, crearea depozitelor pentru semințe și produse agricole, creșterea animalelor, dar și alte activități care pot contribui la securitatea alimentară în condiții meteorologice extreme.

În total, vor fi selectate 60 de femei inițiatoare a unei activități economice în cadrul gospodăriei casnice, care vor mai beneficia de mentorat pentru dezvoltarea afacerii. Contribuția financiară din partea solicitantelor de grant este încurajată, dar nu este o condiție obligatorie. Co-finanțarea urmează a fi asigurată prin lucrări aferente implementării grantului. Mai multe detalii despre condițiile de participare la concurs și activitățile eligibile pentru finanțare puteți găsi aici. Propunerile de proiect pentru obținerea finanțării pot fi depuse până pe 8 decembrie 2021, ora 23:59.  

În perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, experții proiectului PNUD și companiei AXA Management Consulting, în parteneriat cu Centrul CONTACT și Agenția INNOVATION, care sunt responsabile de gestionarea concursului de granturi, vor organiza sesiuni de informare în regim online cu privire la condițiile și modul de desfășurare a concursului.

Calendarul sesiunilor de informare este disponibil aici. Sesiunile vor fi organizate gratuit, în limbile română și rusă, iar doritorii de a participa trebuie să se înregistreze, completând formularul disponibil aici (pentru sesiunea în limba română) sau aici (pentru sesiune în limba rusă).

Persoană de contact:

Natalia Costaș, consultantă în comunicare și relații media PNUD Moldova, telefon: 0 69 22 11 41; e-mail: natalia.costas@undp.org

Sursa: md.undp.org

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous CCF Moldova alături de Valentina Nafornița organizează Gala Generozității, 2021
Next Concurs pentru elevi despre protecția mediului: „Orașul verde”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =